8 neobičnih simptoma koji mogu da signaliziraju trudnoću

Oticanje, jutarnja mučnina, čest nagon za mokrenjem — neki simptomi trudnoće javljaju se kod većine trudnica i poznati su skoro svima.8-neobicnih-simptoma-koji-mogu-da-signaliziraju-trudnocu-01.jpg

Ali postoje i zaista neobični simptomi koji se javljaju kod manjeg broja žena, a ponekad ih čak i ne možete povezati sa trudnoćom.

Ovi simptomi su generalno bezopasni, a najčešći uzrok njihove pojave su hormonalne promene u telu žene.

Koji su najčudniji simptomi trudnoće?

Pojava mladeža

Kod trudnoće dolazi do mnogih promena na koži, uključujući i pojavu novih mladeža. Navodno, razlog za ovo su hormoni koji se luče u organizmu trudne žene, što može stimulisati rast mladeža.

U nekim slučajevima, kod žene se ne pojavljuju novi mladeži, ali se mogu povećati oni koje već ima.

8-neobicnih-simptoma-koji-mogu-da-signaliziraju-trudnocu-02.jpg

Povećano lučenje pljuvačke

Kod nekih žena u prvom tromesečju trudnoće može doći i do povećanog lučenja pljuvačke. Iako ovaj simptom može biti neprijatan, stručnjaci kažu da ne predstavlja nikakvu opasnost ni za majku ni za bebu.

Problem je u tome što ponekad možete da osetite mučninu, pa čak i povraćate zbog ovog simptoma, ali kod većine žena simptom se ublažava nakon prvog tromesečja.

Metalni ukus u ustima

U prvoj polovini trudnoće žena se suočava i sa promenama u čulima mirisa i ukusa, a usled hormonalnih promena, neke žene takođe osećaju i ukus metala u ustima. Ovo je još jedan simptom koji je bezopasan i može uništiti samo ukus hrane.

Navodno, ako ste suočeni sa ovim problemom izbegavajte da pijete mineralnu vodu jer može pojačati ukus metala.

Dobra vest je da se ovaj simptom takođe značajno ublažava u drugoj polovini trudnoće.

8-neobicnih-simptoma-koji-mogu-da-signaliziraju-trudnocu-03.jpg

Bol u nepcima

Neke trudnice počinju da osećaju bol u nepcima, a ponekad dolazi i do krvarenja. I u ovom slučaju, krivi su hormoni koji mogu da desni učine osetljivijim i podložnijim zapaljenju i krvarenju.

Ako bol postane veoma jak, najbolje je otići kod zubara.

Još 4 simptoma na sledećoj strani…Možda vas zanima:

Zašto ne treba da nosimo istu odeću dva dana za redom? Košulju sam oblačila danas, sveže je oprana, pa zašto ne bih mogla i sutra? Pa, ...
10 znakova da možda imate polno prenosivu infekciju Ako ste imali nezaštićeni seksualni odnos ili kontakt, kao na primer dodirivanje...