Kakve boje su vaše usne? Blede ukazuju na slabokrvnost, ljubičaste su znak da treba da se zdravije hranite

Medicina sa istoka ima interesantno verovanje da možete lako da tumačite svoje zdravstveno stanje na osnovu boje vaših usana.

kakve-boje-su-vase-usne-blede-ukazuju-na-slabokrvnost-ljubicaste-su-znak-da-treba-da-se-zdravije-hranite.jpg

Zato, pogledajte se u ogledalo i otkrijte koja je boja vaših.

Usne bi prirodno trebale da budu rozikaste, a sve druge nijanse ukazuju na određene probleme.

1. Bledo roze – ако su vam usne bleđe nego što je uobičajeno, to je znak slabokrvnosti. Vašem organizmu nedostaje hemoglobin i crvena krvna zrnca, pa je preporučljivo da jedete hranu bogatu gvožđem i vitaminom C.

2. Jarko crvene – ако vaše usne imaju mnogo jaču crvenu nijansu nego što bi trebalo, to znači da vam organizam „izgara“ i da je vaša jetra preopterećena.

3. Ljubičasto-zelene – nije neuobičajeno da na niskim temperaturama vaše usne promene boju do ljubičaste ili zelene, ali ako tako stalno izgledaju, to ukazuje na probleme sa srcem i plućima pa je najbolje da odete na kontrolu.

4. Тamno ljubičaste – kada usne imaju tamnu boju to ukazuje da nešto nije u redu sa organima za varenje, pa savetujemo da prestanete da jedete brzu i nezdravu hranu i da organizmu obezbedite sveže namirnice bogate hranljivim vlaknima.

5. Тamno ljubičaste ivice usana – ako su samo rubovi usana ljubičasti, to znači da vam nedostaje balans u organizmu. U tom slučaju često ćete osećati promene temperature u telu. Najbolji lek je da se odmorite, kvalitetno se hranite i da ne jedete hranu sa specifičnim i snažnim ukusom.

https://www.youtube.com/watch?v=_BKPqICyn9s

M. D. | CRNOBELO.rs / foto: youtube.com

Možda vas zanima:

8 neobičnih simptoma koji mogu da signaliziraju trudnoću Oticanje, jutarnja mučnina, čest nagon za mokrenjem — neki simptomi trudnoće jav...