3 оsnovna feng-šui pravila protiv loše energije u kući

Za one koji praktikuju feng-šui u svom domu, a ipak nije sve kako treba, potrebno je da provere da li imaju nešto u kući što im donosi lošu energiju.

3-osnovna-feng-sui-pravila-protiv-lose-energije-u-kuci-1.jpg

Prema drevnoj kineskoj veštini postoje nekoliko sitnica u vašem domu koje privlače negativnu i lošu energiju, a blokiraju pozitivnu.

Proverite da li imate nešto od sledeća tri predmeta i odmah se oslobodite istih:

1. Osušeno cveće

Biljke su simbol rasta i napretka, ali osušeno cveće privlači upravo suprotnu energiju.

Prema principima feng-šuija potrebno je da odmah izbacite osušeno cveće budući da ono predstavlja stagnaciju i ne dozvoljava vam da napredujete u bilo kom pravcu.

Osvežite prostor novim svežim buketom u vazi ili zasadite novu biljku u saksiju.

3-osnovna-feng-sui-pravila-protiv-lose-energije-u-kuci-2.jpg

2. Slomljeni i nefunkcionalni predmeti

Koliko god da ste sentimentalno vezani za neki predmet koji je polomljen ili nefunkcionalan, bolje je da ga se oslobodite.

Kao što kažu feng-šui principi, ovakvi predmeti negativno utiču na vaše raspoloženje. Mnogo je bolje da imate prazan prostor umesto sobe koja je prepuna slomljenih, lepljenih ili predmeta koji ničemu ne koriste.

3-osnovna-feng-sui-pravila-protiv-lose-energije-u-kuci-3.jpg

3. Neželjeni pokloni

Gotovo je svako od nas dobio nekada poklon koji nije želeo, bez obzira da li se radi o samom predmetu ili o osobi koja ga je poklonila.

Iako je važno da cenite gest poklanjanja, ovakav predmet može negativno da utiče na vaš mir ili sreću. Ali, umesto da ga bacite, poklonite ga nekome ili ga donirajte u humanitarne svrhe.

3-osnovna-feng-sui-pravila-protiv-lose-energije-u-kuci-4.jpg

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

10 pravila Francuza za uređivanje – i garsonjera može da izgleda luksuzno Francuski način života povezan je sa nekoliko stvari — kroasani, Ajfelova kula i...