To što su ti mama i tata ostavili novac i firmu ne čini te pametnim i uspešnim, shvataš li?

Mamica i tatica su ti obezbedili sve, a da je bilo do tebe i tvoje inteligencije, sada bi molio za hleb. Tako da ćutiš, molim te!

to-sto-su-ti-mama-i-tata-ostavili-novac-i-firmu-ne-cini-te-pametnim-i-uspesnim-shvatas-li.jpg

Porodično nasledstvo sa nizom nekretnina, firmi, automobila, ne čini te većim u mojim očima. Mama i tata su ti dali sve na zlatnoj kašičici i sada ti glumiš da si uspešan. Nisi uspešan. Samo ti je život podelio dobre karte.

I ne počinješ ti sa iste početne tačke kao drugi. Tako da ne možeš da se kitiš tuđim perjem kako si mnogo uspeo. Majka i otac su ti uspešni ljudi. Ti si samo srećnik koji se rodio tu.

Inteligencija ti nije na zavidnom nivou, kreativnost još manje. Sa idejama si siromašan, ali si prvi da se hvališ.

Prestani da se sramotiš. Nije to tvoja firma, tvoj uspeh, tvoja zarada. To je mamicino i taticino, a ti si njihov nesposobni sinčić kojem je upala sekira u med.

I nije mi krivo zbog meda, krivo mi je što misliš da si bolji od drugih. A istina je potpuno drugačija. Prazan si. I da si bio prepušten sam sebi i svojim sposobnostima sada bi molio za koru hleba.

Kada se vidiš u ogledalu, kako počinješ dan? Lažući sebe da si sam stigao na mesto na kojem si i tako sa nosem u oblacima izlaziš iz kuće?

Iritantno deluješ na okolinu, a istovremeno si smešan i za sažaljenje.

I ne želim nikome da baksuziram, ali mnogi sinčići i ćerkice su brzo propali, brzo čim su poslovi ostali u njihovim rukama. Nemoj da i tvoje bude već viđena priča. Preuzmi poslove na sebe i prestani da sve oko sebe gledaš sa visine.

Ja znam ko su ti majka i otac, ali još bolje znam ko si ti. Niko i ništa. Samo jedna pijavica koja je svoju sreću našla u sredini iz koje ima dovoljno da isisa.

I nisi im za ponos, znaš li to? Jednostavno, roditelji su ti, pa ti zato govore da si pametan i da ćeš se jednog dana snaći sa gomilom obaveza koje će ti prepustiti u nasledstvo. A svesni su da nećeš, i to ih muči u noćima.

Ali, moraju da imaju pozitivne misli jer im je život odredio da im baš ti budeš naslednik. Iako prepotentan, nedostojan i neinteligentan... Samo bogat, kako to voliš da naglasiš, zar ne?

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Tata, hvala ti što si me naučio da u životu nisu najvažnije materijalne stvari Tata, hvala ti što si me naučio: Da u životu nisu najvažnije materijalne stva...
Ne, svekrvo, nikada te neću zvati „mama“ Jedna od smešnijih stvari o kojima i dalje raspravljamo u Srbiji, uprkos datumu ...
Kako sam shvatila da sam osim mama postala još i otac, brat, nindža, Rambo, vučica, lavica itd. sa s... Šta su me naučila samostalna dugogodišnja letovanje i putovanja sa malim detetom...