„Zapustila si se, više ne izgledaš kao nekada dok nisi imala decu“ - reče mi prijateljica

„Vi ste više od samo lepog lica. Vi ste majka, supruga, sestra, ćerka. sanjar, realizator. I sasvim je u redu što više nemate potrebu da stalno izgledate savršeno.“

zapustila-si-se-vise-ne-izgledas-kao-nekada-dok-nisi-imala-decu-rece-mi-prijateljica-1.jpg

Ejmi Verdeli je majka troje dece, koja je, kada ju je jedna prijateljica osudila zbog njenog izgleda, napisala objavu koja je postala viralna.

„Srele smo se i ona mi je rekla: „Ne mogu da poverujem da sam te u javnosti srela bez šminke i u patikama. Ko si ti?“

Nasmejala sam joj se jer je to bila istina. U prošlom životu sam nosila visoke potpetice i trendi topove. Bila sam devojka koja nikada ne ide bez šminke i frizure. Bez nakita, sjaja za usne i mnogo pudera.

Ali, sada je potpuno druga priča.

Da, kod treće bebe nešto me je nateralo da se opustim.

zapustila-si-se-vise-ne-izgledas-kao-nekada-dok-nisi-imala-decu-rece-mi-prijateljica-2.jpg

Otkako sam se rastala sa njom razmišljam o njenim rečima koje su učinile da se osećam loše. Znala sam da ne izgledam kao pre, imala sam višak kilograma i kosu pokupljenu u neurednu punđu.

Ali, sada sam samouverenija. Mala je verovatnoća da ću plakati zbog bubuljice ili da ću propustiti večernji izlazak sa prijateljicama samo zato što mi kosa nije oprana. Ne padam u depresiju ako neko odluči da me ne voli i nisam nesigurna i nervozna ako me neko ne pozove na zabavu.

zapustila-si-se-vise-ne-izgledas-kao-nekada-dok-nisi-imala-decu-rece-mi-prijateljica-003.jpg

Istina je da se sada sebi sviđam više nego pre. Sada shvatam da se svet ne vrti oko lažnih trepavica već oko srca, uma i duše.

Dobra je šansa da će jedna devojka ispod slojeva otkriti da je žena koja svim srcem voli porodicu, bezrezervno se daje svojoj deci, obožava svog supruga, koja je pribrana bez obzira šta joj život baci.

zapustila-si-se-vise-ne-izgledas-kao-nekada-dok-nisi-imala-decu-rece-mi-prijateljica-4.jpg

Svet ne treba da bude zabrinut za nju. Svet treba da joj aplaudira.

Pa, sledeći put kada vam neko kaže da ne izgledate isto, da se ne oblačite isto ili niste isti kao pre 5 ili 10 godina, nadam se da ćete ovo zapamtiti:

Vi se niste zapustile. Vi samo nemate potrebu da stalno izgledate savršeno. Jednostavno vas ne zanimaju stvari koje su površne i posvetile ste se stvarima koje stvaraju uspomene za celi život i koje će ostati narednim generacijama.

zapustila-si-se-vise-ne-izgledas-kao-nekada-dok-nisi-imala-decu-rece-mi-prijateljica-5.jpg

Šminkate se kada možete, kosu sređujete kada nađete vremena, brinete se o sebi, ali se ni u jednom trenutku ne osećate loše ako nemate vremena za to – jednostavno, te spoljašnje stvari vas više ne definišu.

Vi ste više od samo lepog lica. Vi ste majka, supruga, sestra, ćerka. sanjar, realizator.

Vi ste vi i to vam nikada ne može biti oduzeto.“

S. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...
Moćan viralni status: „Neko je i dalje singl, dok neko iz njegove generacije već ima unuke - ne kasn... „Obama se penzionisao sa 55 godina, a Tramp je počeo sa 70 godina. Svako na ovom...
Imate li sestru po duši? Ah, ta jedna prijateljica! Sa njom se razumete bez reči. Pogled je dovoljan. Prijateljice ste celu večno...