Moj dečko zuri u silikonske lutke po kafićima, kako da se osećam LEPO?

moj-decko-zuri-u-silikonske-lutke-po-kaficima-kako-da-se-osecam-lepo.jpg

Dobro jutro! Budim se osećajući se odmorno, sveže i lepo. Ispunjena ovim jutarnjim osećanjem ustajem i spremam se za dan. Ogledam se. Neka lepa energija donosi mi prirodnu lepotu koju imam. Baš mi je lep dan! 

Odlazim u kupatilo i obavljam uobičajenu higijensku rutinu. Zatim se spremam za posao, i naravno, neizostavan trenutak, kako je govorila moja voljena baka, moram „da stavim malo zdravlja na lice".  Završivši sa šminkanjem i spremna sa nežnom dnevnom neprirodnom lepotom, krećem na posao.  

Mnogo volim svoj posao.  Prosveta je jedna od najplemenitijih profesija za čovečanstvo. Ali, i posao mi daje prostora da se osećam svoja i prirodna, u opuštenoj odeći i bez mnogo potresanja oko izgleda -- to je ono kada si uvek sređena, a ipak izgledaš prirodno i jednostavno i udobno ti je.  

Prolazi još jedan manje-više uspešan radni dan i vraćam se kući.  Započinje onaj bolji deo moga dana. Planovi za odlazak na kafu ili u neki kafić. Da, u celoj priči nisam pomenula da imam dečka i da ga iskreno volim.  I naravno da je on uključen u veliki deo mojih planova.

Dogovaram se za izlazak sa željom da se doteram i da izgledam najlepše za sebe! Kada kažem za sebe, zaista mislim za sebe!

Biram kombinaciju za koju mislim da je dobitna za veče.  Dobitna u kontekstu mog rečnika znači onaj osećaj da kada obučeš nešto i spremiš se, osećaš se toliko dobro i lepo, da te u tom trenutku ništa više ne zanima.  

Ogledam se i jednostavno obožavam sebe.  Oči, neobavezno puštena kosa, široki kukovi, lepe noge. Jednostavno, sve je na svom mestu! Tako, puna sebe, izlazim sa dečkom i društvom.

Moj dečko je zatvoren tip i ne pokazuje kada mu se nešto dopada, ali često ume da prokomentariše da lepo izgledam. To mi znači.

Ulazimo na predivnu zabavu i nalazimo mesto.  Lepa muzika, pozitivno društvo i veče može da počne. Piće pristiže i „sve ide kao podmazano".  Okrećem se oko sebe, znate ono, samo da vidim koga ima i da li nekoga poznajem.  Ništa mi ne upada u oči, a u gomili primećujem jednu, dve i još mnogo lepih, doteranih devojaka. Jednom, dva puta mi odvlače pažnju.  

Sve je super dok ne izgovorim činjenicu da su silikonske lutke.  I ne, nemojte da me pogrešno razumete, nisu one krive što imaju sredstva da sebi omoguće da svoju lepotu neguju na takav način.  Ja to prihvatam, i kada bih rekla da imam mogućnost da ne bih postupila slično njima, lagala bih. Pažnja je usmerena na te devojke i to se nastavlja.  

Primećujem i da ih moj dečko „neprimetno“ gleda.  Tu počinje ta psihička golgota. Mi obične devojke bez silikonskih trendova na sebi počinjemo da se osećamo nekako čudno.  To što sam pre izlaska videla u ogledalu, sada mi se negde gubi i raspoloženje mi pada. U meni nešto kipi i osećam gnev. Nekako veče već nije to to. Znaš, kad počneš da osećaš da nisi dovoljna za nečije oči, pa traži nešto zanimljivije sa strane u gomili? Koliko god da zvuči banalno, u meni se rađa takvo osećanje.

Neko će reći: „Devojko, života ti, poradi malo na svom samopouzdanju!“.  Dragi moji, možda i nije baš tako, jer danas i najbolje građene devojke imaju poljuljano samopouzdanje. Znate li zašto?  Zato što teže idealnom, ali ne znam da li se sećate da do sada niste čuli da idealno postoji.  Osećam se loše i krivo mi je što je tako, jer sam jedna od mnogih devojaka u gradovima, državama i svetu čiji su današnji reper za lepotu starlete na Instagramu i Fejsbuku.

I ne želim da to bude tako, međutim, ako ne uđeš u to kolo, niti ćeš naći partnera, niti ćeš ga zadržati.  Znam, žalosno je što je tako i baš zato ovo i pišem.  Zato što svaki put kada se osetim fizički zapostavljeno jer nemam silikonske usne i podignutu zadnjicu, bude mi teško i osećam se razočarano i bez želje za nečim više te večeri.  

Ne znam uz pomoć kakvih moći su društvene mreže to uradile, da li uz pomoć filtera, konturiranja ili raznih aplikacija za ulepšavanje, ali jedno znam i sigurna sam , a to je da nijedna devojka od svih nas nikada neće reći - danas sam zadovoljna svojim izgledom i neću da težim idealnom.

Da, drage devojke, znam da se većina oseća kao ja i znam kako bole pogledi upereni u te silikonske lepotice.  Bude u vama osećaj niže vrednosti, zapostavljenosti i nemoći vaše ženske prirode.

Ponovo ću reći, ja sam ZA, ZA sve što neguje žensku lepotu, ali ovo prelazi u posesivnost i BOLEST! Hajde da se na vreme opametimo, pre nego što se uništimo, i da tragamo za izgledom koji neguje priroda.

U redu, korigovati nešto što nam smeta, ali da dest puta razmislimo da li nam smeta zarad nas samih ili zbog društvenih normi lepote. Da li imam kompleks zbog toga još od malena, kada sam bila dete, ili zbog neke devojke koju sam videla u gradu ili na slici na Instagramu?

A da, momci, sem nas devojaka, i vi treba da poradite na sebi.  I da primetite da postoji i normalan svet devojaka u kafiću, disku ili klubu, i normalno je da imaju kriv nos, klempave uši, sitne usne ili neke manje ili veće obline od onih standardnih. Tu leži jedinstvenost, dragi moji, jedinstvenost koja polako nestaje i izumire. 

Autor: M. D. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Zvezde na fotkama iz detinjstva koje pokazuju koliko je prirodna njihova lepota Danas svi misle kako je retkost naći devojku sa prirodnom lepotom, koja ne „gu...
Zvali su je srpskom Brižit Bardo – fatalna lepotica koja je živela raskošan, ali tužan život Danas ima 78 godina i još uvek izgleda prelepo. Dobila je titulu „Najbolja riba ...
Umivate lice sapunom i još 9 loših navika za lepotu koje treba da zaboravite Iako micelarna voda uklanja veći deo šminke, ona ne omogućava temeljno čišćenje ...
U čemu se krije lepota svakog horoskopskog znaka (i koji je najzavodljiviji)? Prema astrologiji, naš horoskopski znak je „krivac“ za sve posebne osobine koje ...
Tura lepote kroz 24 zemlje: Šta je pojam za lepu ženu u Iranu, a šta u Rusiji? (foto) Od Kirgistana i Perua do Severne Koreje i Francuske, pogledajte ove neverovatne ...
Tura lepote kroz 10 zemalja: Kako zamišljaju privlačnog muškarca u Turskoj, a kako u Grčkoj? (foto) Turski glumac Bariš Arduč i grčki pevač Sakis Ruvas primeri su muškaraca čija ...