Neosušen lak za nokte, taksija ni za lek: Svi ženski maleri kada treba da se izađe u grad

Kako može tako puno stvari da krene loše za tako kratko vreme? Marfi jednostavno voli da se druži sa vama pred izlazak u grad.

neosusen-lak-za-nokte-taksija-ni-za-lek-svi-zenski-maleri-kada-treba-da-se-izade-u-grad.jpg

Najzad, došao je dogovoreni susret sa prijateljicama. Malo vina i kafane, pa pravac diskoteka. Jedva ste našle tajming kada svima odgovara, pa kad ste konačno rezervisale, pao vam je kamen sa srca.

Ali, dođe i taj dan i ništa nije kako ste očekivali.

Prvo, misleći da imate mnogo vremena za spremanje i da je suviše rano, zaspali ste ispred televizora i sada ste u trci sa vremenom.

Ups, neko je potrošio toplu vodu, a regeneratoru za kosu je došao kraj. Hajde, preživećete i to, okupaćete se nekako.

Haljinica koju imate na umu, još uvek je mokra na žici na terasi. Da li da je sušite peglom ili da odustanete od ove srednjoškolske prakse, koja vam je do sada uzela minimum tri omiljena komada garderobe? Ništa od toga, smislićete neku drugu kombinaciju.

Zaboravljate i da nalakirate nokte, pa to radite na brzinu, ali nema vremena za sušenje laka, nokti su vam puni tačaka. Nivo stresa vam je do plafona, ali dobro, puštate muziku, ovo je dugoočekivana noć, morate da budete raspoloženi.

Sušite kosu, vreme je da napravite neku loknu uz pomoć figara. I u sekundi kada posežete za njim, shvatate da ste ga pozajmili koleginici za svadbu i da je tamo i ostao.

Samo vam je još to trebalo. Pa dobro, ravna kosa i konjski repić, završiće posao.

Telefon vam zvoni, po automatizmu se javljate i shvatate da je to drugarica koja tako nadaleko i naširoko voli da objašnjava stvari, da na liniji sa njom nema šanse da zaglavite kraće od 15 minuta.

Tako je kako je, već se mirite sa činjenicom da ćete malo da zakasnite. Dobro, 10 minuta, oprostiće vam.

Od nervoze niste dobro pogodili linije ajlajnerom da mačkasto našminkate oči, niti nijansu karmina za koju ste pomešali dve boje.

Frizura i šminka su nekako gotove, vreme je za oblačenje. Polako navlačite hulahopke i eto ga najveći horor. Rupa na njima, uopšte na znate da li ste ih sad zakačili ili su bile takve, ali ste već na ivici živaca.

Tražite po ormanu, pronalazite crne, sa „pepito“ dezenom, sa tačkama, pa braon, ali nikako ne možete da nađete najobičnije providne hulahopke bez sjaja.

I tražite po ormanu sve dok i poslednji komad garderobe iz njega ne završi na podu. Ipak, na sreću, pronalazite jedne na dnu. Ne želite ni da pomislite koliko posla vas čeka ujutru da biste sredili taj haos.

I konačno uzdahnete, gotovo je, dobro je, uspela sam, vreme je da zovem taksi. I evo ga čika Marfi, kao da se zaljubio u vas i ne želi da vas napusti ni po koju cenu.

„Izvinite, nemamo slobodno vozilo u ovom trenutku“ i okrećete razne taksi službe, slušate istu priču, pa više nemate ideja, pa okrećete ponovo one koje ste zvali na početku.

Kada i ova misija uspe, uzdahnete i pomislite „Sada zabava konačno može da počne“.

Na putu do lokala razmišljate kako toliko mnogo stvari može da krene loše za tako kratko vreme... Ali dobro, na kraju shvatate da je takav život. Svakome se dešava, glavu gore i neka ovo bude još jedna noć za pamćenje.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
Ne, svekrvo, nikada te neću zvati „mama“ Jedna od smešnijih stvari o kojima i dalje raspravljamo u Srbiji, uprkos datumu ...
Kada su deca bolesna, bolovanje „treba“ da uzme mama, a ne tata – zar ne? Stojim iza tvrdnje da i tata može da menja pelene, da i tata može da da detetu d...