„Imam muža, da li smem da idem na kafu sa drugaricama i koleginicama?“

Da, draga, smeš da izlaziš sa drugaricama i koleginicama. I, ne draga, stupanje u brak ne znači smrt za tvoju nezavisnost i sahranu za sve ono što te je nekada činilo srećnom.

imam-muza-da-li-smem-da-idem-na-kafu-sa-drugaricama-i-koleginicama.jpg

Da, da, u 21. veku smo, a ovo pitanje sebi još uvek postavljaju neke žene, mnoge od njih tajno i tiho u sebi, a „najhrabrije“ čak i javno.

Da, draga, smeš da izlaziš sa drugaricama i koleginicama.

I, ne draga, stupanje u brak ne znači smrt za tvoju nezavisnost i sahranu za sve ono što te je nekada činilo srećnom.

U redu je da praviš kompromise i da ne budeš glavna zverka na svim zabavama, ali definitivno nije u redu da odustaneš od svog identiteta i da postaneš ogorčena domaćica u okovima.

I ne, ne osuđujem žene koje su odlučile da žive na način posao, kuća, deca, ručak, lezi, ako su to same izabrale, ali ih osuđujem ako im je to nametnuto, nesrećne su i ne preduzimaju ništa u vezi sa tim.

Osuđujem ih ako to rade zato što tako treba, jer brinu šta će reći drugi, da se ne naljuti muž, da nisu dovoljno dobre majke i supruge ako uzmu 2 sata slobodnog vremena da proćaskaju sa koleginicama.

Osuđujem ih ako odluče da zakopaju sva svoja dotadašnja prijateljstva, ako kažu zbogom ljudima koji su im nekad značili život, onim drugaricama sa kojima su kao deca igrale jurke i žmurke, a kao tinejdžerke plakale za momcima.

Osuđujem ih ako obožavaju da se bave sportom, a sada smatraju kako je „sebično“ da odvajaju vreme za to. Imaju grižu savesti ako jednom odluče da odu kod frizera da se isfeniraju ili da kupe nove cipele.

I ne, brak nije sahrana vašeg života, to je samo nova faza, nadgradnja. I da, tu su promene, ali ste vi još uvek vi.

Niko ne sme da vam izbriše lični identitet i da vas stavi u zatvor gde vam treba propusnica za svaku aktivnost koja vas čini srećnom.

Da, draga, smeš da piješ kafu sa koleginicama i prijateljicama, smeš da budeš srećna jer ćeš tu svoju ispunjenost i vedrinu preneti i u svoj dom i imaćeš lep i harmoničan brak. Nećeš biti puna frustracija, tužna i spremna da se naljutiš i za najmanju sitnicu.

Sigurno i tvoj suprug gleda fudbal, pije pivo sa prijateljima, ide u kafanu, možda se bavi sportom ili radi druge stvari koje ga ispunjavaju. Zašto ne bi i ti?

To je sasvim normalno, sasvim prirodno... Rekli ste „da“ ljubavi i podršci do kraja života, niste rekli „da“ robiji i patnji do kraja života.

©CRNOBELO.rs Zabranjeno preuzimanje i kopiranje. Krađa autorskih tekstova je kažnjiva zakonom.

Autor: S. S. | CRNOBELO.rs / foto: depositphotos.com

Možda vas zanima:

Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...
Коzmetički proizvodi koji su na „crnoj listi“ dermatologa Kada kupujemo razne kreme, losione i šampone, verujemo oznaci „odobreno od stran...
Zаgonetke koje će biti lake samo onima koji su rođeni „rešavači problema“ Najbolje zagonetke su one u kojima su prisutni svakodnevni predmeti ili situacij...
Zvezde koje bi međusobno “vadile oči” – koga mrzi Silvester Stalone, a koga Džulija Roberts? Svađe zbog zajedničkog bivšeg partnera ili nesuglasice oko posla… Koje kolege iz...
Zovu ga „milioner pod maskom“ – Činjenice o srpskom reperu Devitu koji krije lice od javnosti Zovu ga „milioner pod maskom“, 2020. godine snimio je pesmu sa Reljom Popovićem,...