Kakvo ti je to šišanje za 500 dinara? - Da li uz to tvoje od 5.000 ide i gratis ručak za celu nedelju?

Čudim se, ljudi, kako imate pameti i hrabrosti da se užasavate nekim sasvim normalnim stvarima. Ljudima koji jedu biljni kačkavalj. Ženama koje iznajmljuju ili pozajmljuju venčanicu. Onima koji kupuju odeću iz „druge ruke“.

kakvo-ti-je-to-sisanje-za-500-dinara-da-li-uz-to-tvoje-od-5-000-ide-i-gratis-rucak-za-celu-nedelju.jpg

Deci koja nose odeću svoje starije braće i sestara. Roditeljima koji prepravljaju stari krevetac za dete, zato što nemaju para za bacanje za novi i tri puta manje kvalitetan.

Ženama koje koriste jeftinije karmine. Ljudima koji rade drugi, pa i treći posao trudeći se da zarade malo više.

Pa tako sa visine gledate, procenjujete, osuđujete, kao da ste najpametniji i da imate odgovore na sve na svetu.

Hranili su vas na zlatnu kašičicu, služili su vas kod kuće kao da ste članovi kraljevske porodice, pa pravite tako neke grimase na nečije tuđe izbore ne razmišljajući koliko to može nekoga da povredi.

Znate li gde živite, samo se to pitam? Otvorite novine, veb portal, poslušajte vesti, sve će vam biti jasno.

Uh, vi jedete biljni kačkavalj? Bljak, meni je to kao guma. Odvratan je.

Čestitke, samo si ti odvratna u tom slučaju. Možda im se sviđa baš takav kačkavalj. Još je verovatnije da samo takav mogu sebi da priušte. Važno je da si se ti našla najpametnija da kažeš da jedu grozan kačkavalj.

I šta ti je to promenilo u životu? Da li si se osetila pametnije, vrednije, superiornije?

Isto važi i za odeću, karmine, krevete. Život ispade kao jedno veliko takmičenje, a pobeđuje onaj koji „tresne“ najviše para na najbanalniju glupost.

Štaaaaa, šišaš se za 500 dinara? Kakvo je to šišanje, šta ti rade tamo?

Šišaju me normalno, a da li tebi uz frizuru od 5.000 dinara daju i gratis ručak za celu nedelju?

Sramota da te pojede ako kažeš da si kupio nešto jeftino. To je odmah: nekvalitetno, sumnjivo, trulo, raspalo. Lupi mu neku visoku cenu i svi će da izgube glavu.

Kako se bre tamo neka udala u iznajmljenoj venčanici? Brak će da joj propadne u prva tri meseca. 

Ako mislite da bračna ili bilo koja sreća u životu zavise od cene haljine, veličine svadbe i luksuza, ozbiljno se preispitajte i potrudite se da svoje mišljenje sačuvate za sebe. Zato što je krajnje nezrelo i delujete smešno i žalosno.

A kada pogledate ko daje ovakve komentare, ko su ti večiti osuđivači tuđih izbora, dođe vam da vrištite od smeha. Prvo se pogledajte u ogledalo, a onda osuđujte ko šta jede, pije, kuda šeta i kako se oblači.

Tebi je možda prijatno ili ti je glavni prioritet da „tresneš“ 50 evra za frizuru, a nekome nije.

Ali ćeš ti sutra da kažeš gde si bila, ko te je sređivao i zemlja će da se trese, a lokalna frizerka možda radi isto toliko dobro (i da, ima ih koje rade odlično za pristojnu cenu), ali ne zvuči tako kul i prefinjeno, zar ne?

Svako ima svoj izbor, ali prestanite da se pravite mnogo pametni za druge. Ako nemate da kažete ništa pametno, onda ćutite, niko vam neće zameriti. Bolje tako, nego da nekoga vređate i da ga dovodite u neprijatnu situaciju.

Nije zlato sve što sija. Kod vas sijaju samo zlatne ogrlice i prstenje, lik i duša su vam sivi i truli.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...