А ti pustaš dečka da ide sa drugarima na pivo?

Pustaš svog dečka na pivo sa drugarima? Da! Skidam mu lanac i puštam. Dajem mu hleb i vodu, čuvam ga kao bubreg u loju. Kada je dobar, pustim ga i da prošeta.

ti-pustas-decka-da-ide-sa-drugarima-na-pivo.jpg

Какvo je ovo pitanje? Kako vama, kao ženama, imponuje ovo pitanje i odgovor koji dajete – pustaš li ga, pustam, ne – ne pustam ga… ko ste vi da pustate ili ne pustate nekog da ide negde?

I još bitnije – ko su ti koji vam ne daju ili daju dozvolu da idete gde želite?

Odrasli, zreli, emancipovani i još tražimo dozvolu od partnera da izađemo negde? Bože pomozi!

A kada naletim na muškarce koji se sile kako “bi žena trebala da se drži na kratkom užetu, da joj dođe pamet, da ne vrda previše”… to su jadne duše sa teorijama kako su sve žene iste, kako traže samo jednu stvar, sve žene su tiiiit! (usput, pozdrav od vaših majki i sestara), to su naši muškarci, junaci koji ne znaju jaje da isprže, krevet da nameste i operu svoje gaće bez mame!

Kako nalazite devojke? Kako ulazite u brak? Koje su to naivne budalice koje trpe vašu mentalnu (a neretko i fizičku) torturu?

Situacija br. 1: Šetaju dečko i devojka i sreću nekog drugog dečka. Sagovornik zastaje, kulturno se pozdravlja, očigledno je da poznaje devojku.

Njen dečko se mršti, očigledno je da mu nije svejedno. Njego mozak se čudi ko je ovaj što razgovara sa mojom devojkom? Kada je prijatelj otišao, njen dečko pita – Jesi spavala sa njim?

Da! Sa njim i sa svim narednim muškarcima koje ćemo sretati do kraja života! Sa svima sam spavala!

Ne dušo, ja sam samo tvoja, ti si mi prvi i poslednji, ti si mi i sunce i mesečina! Smem li večeras na kafu sa drugaricom?

Alergična sam na vas, na vaše bizarno vaspitanje i ponašanje. A još su mi bizarnije žene – znaš, dobro je da imaš takvog muža, da te drži uz sebe, da pazi da ne “pobegneš”.

On će paziti na tebe, lutko na navijanje bez samopoštovanja, samopouzdanja i slobode? Stisni se uz njega, traži dozvolu za izlazak sa drugaricom sa kojom se znaš od pelena.

Dozvoli da ti bira društvo, diktira dužinu suknje, boju karmina. Da slučajno ne budeš previše “provokativna” i “da si ga tražiš”. Evo ga, tvoj spasitelj, koji ćete spasiti grehova koje si želela da napraviš time što si htela da izađeš sama sa drugaricama, a imaš dečka. Skandalozno!

Situacija br. 2: Subota veče, grad vri kao košnica. Svi su raspoloženi, opušteni, poručuje se druga tura pica. Devojka nesuptilno gazi dečka ispod stola.

Prestani sa pićem, pazi!, cedi kroz zube. Dok se ostali podsmevaju, ona se pravda – moram da vodim računa o njemu, šta da mu radim, ne može ništa bez mene!

On jadničko sleže ramenima, blago se osmehuje jer mu je neprijatno, a pogled mu tup i bezvoljan. Nije pio piće više od mesec dana – nema dozvolu od žene.

Nema dozvolu za gledanje fudbala, niti za izlazak sa muškim društvom, niti za drugo piće. Nema dozvolu, ejjjj!

Sеdi tupavo, samo klima glavom potvrdno, kao neki papagaj – da srce, da mila, tako je zlato. Kako ti se ne zgadi da slušaš nečija naređenja, ti odrasli čoveče, nečujno slovo bez svog ja?

Poenta je da i žene i muškarci u današnje vreme stradaju jer je neko rešio da se igra gazde sa njima. Gazda kaže gde se ide, sa kim se ide, koliko dugo se ostaje.

Jedan pas ima veću slobodu i dobija više ljubavi i poštovanja od vas.

Drže vas na tom užetu koje ima tendenciju da postane metalni lanac, a vi im još to i dozvoljavate.

U ovim godinama ne treba da tražite dozvolu ni od koga i ni za šta. Ni roditelji koji su vas izrodili nemaju tu moć da odlučuju umesto vas, a kamoli neko ko vas je “zalepio” za sebe i ucenjuje vas rečju ljubav.

To nije ljubav, paranoici jedni. To je nesigurnost, nepoverenje, ljubomora, očaj.

Izađite iz šablona “davanja dozvola”, niste komisija za polaganje vozačkog ispita.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com