Životna lekcija 6-godišnje devojčice: Svaki problem ima najmanje 2 rešenja

Оva kratka priča učiniće vas mudrijim za samo 3 minuta. Izgledaće vam neverovatno, ali vredi da naučite da svaki problem ima najmanje 2 rešenja. Kako da izaberete pravo?

zivotna-lekcija-6-godisnje-devojcice-svaki-problem-ima-najmanje-2-resenja.jpg

Dok je jedan tata čitao novine, njegova ćerka mu je stalno odvlačila pažnju. Kako bi ukrotio dečiji nemirni duh, pocepao je jedan list novina na kome je bila iscrtana mapa sveta.

Celu mapu je pocepao na desetine komada koje je dao njegovoj ćerki. Poslao je u sobu sa jednim jedinim zadatkom – da sastavi mapu u jednu celinu.

Bio je uveren da će joj trebati nekoliko dana da završi zadatak.

Ali, devojčica se vratila posle samo nekoliko minuta sa savršeno spojenom slagalicom.

 „Kako si uspela? Ovo je nemoguće...“ izustio je otac, začuđen genijalnošću svoje 6-godišnje ćerke.

 „Маpa mi je bila teška, pa sam okrenula drugu stranu. Tamo je bio lik jednog čoveka, izgledalo je mnogo lakše i interesantnije za rešavanje. Rešila sam da sklopim njegov lik umesto mape...“ zadovoljno je objasnila devojčica.

Naučite da uvek postoji druga strana svakog vašeg problema, bez obzira na iskustvo koje imate.

Kad god se nađete pred izazovom koji treba da rešite, nemojte gledati samo u jednom pravcu. Okrenite stvari više puta. Iznenadićete se onim što vidite!

M. D. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...