Kаkо se bore protiv mamurluka ljudi u različitim zemljama širom sveta?
Imate li svoju metodu za borbu protiv mamurluka? Možda je to velika porcija voća ili ukusan burek i jogurt? Ili pak, više volite da popijete kafu, a potom i elektrolite i vitamine?
Širom sveta u mnogim mestima se ljudi trezne na podjednako ukusan način poput bureka ili hamburgera, ali ima i onih koji primenjuju bizarne recepte za koje tvrde da funkcionišu.
Saznajte kako se ljudi u svetu bore protiv mamurluka:
Italija – kafa i lisnato pecivo ili kroasan
Nakon burne noći ispunjene žurkama i alkoholom, Italijani posećuju omiljeni kafić i poručuju jak espreso i lisnato, slatko pecivo punjeno kremom od vanile, čokoladnim kremom ili džemom.
Grčka – maslinovo ulje
A šta se drugo od njih moglo očekivati? Grci toliko veruju u maslinovo ulje da kada krenu negde gde znaju da će biti alkohola, uzimaju po jednu kašičicu hladno ceđenog ulja. To navodno sprečava mamurluk.
Španija – omlet sa krompirom
Tradicionalni omlet sa krompirom se u Španiji naziva „frito“ i omiljena je zakuska i treznima i pijanima. Ovo jelo je slano i masno, ali i dovoljno bogato proteinima da smiri organizam koji je cele noći bio izložen alkoholu.
Кanada – pomfrit sa sirom
Kanadski recept protiv mamurluka je sastavljen od hrskavih krompirića prelivenih topjenim sirom. Veoma je važno da krompirići budu spremljeni na takav način da su na površini hrskavi, a unutra mekani i sočni.
Danska – klin se klinom izbija
Oni veruju da je najbolje rešenje za mamurluk velika krigla piva, koju još i zovu „kriglom koja u život vraća“.
Japan – supa ili zeleni čaj
Čak i kada preteraju sa sakijem, Japanci stoje iza toga da se sve rešava zdravom hranom, pa tako i njihov „pomućeni um“. Oni jedu miso supu sa školjkama, a potom piju najmanje pola litre zelenog čaja.
Bangladeš – kokosova voda
Nakon duge noći zabave i pića, stanovnici Bangladeša bistre glavu kokosovom vodom, koju piju direktno iz kokosa. Zapravo, ovo uopšte nije loš izbor, obzirom da je voda iz kokosa puna kalcijuma i drugih hranljivih sastojaka.
Аmerika – bizarni ljuto-kiseli koktel
Malo brendija, vorčester sosa, nekoliko kapi tabasko sosa, biber i jedno živo žumance. Zvuči dovoljno odvratno, ali se oni kunu da funkcioniše savršeno.
Australija – jaja i slanina
Jaja pržena „na oko“ i hrskava slanina je nešto što su Australijanci (a i mi) izabrali za brzo punjenje organizma energijom i nadoknadu izgubljenih kalorija.
Тајland – samo zdravi sastojci
Njihove „pijane nudle“ su napravljene od pirinčane testenine, soja sosa, ribljeg sosa, bosiljka, luka i morskih plodova i hladnog svetlog piva sa strane. Služe se tople, pa se zato i veruje da smiruju nadražen digestivni sistem.
Rusija – varijacije na temu kafe
Rusi spremaju koktel od kafe koji sadrži i limunov sok i šećer. Možda zaista i funkcioniše u borbi sa mamurlukom.
Indonezija – kokos i samo kokos
Tradicionalni kaja tost se sastoji od hleba, džema od kokosa, preliva od kokosa, šećera, meko kuvanog jajeta i putera. Po Želji, mogu se upotrebitii biber i soja sos.
Poljska – raso od turšije
Istina je da je raso iz krastavčića i drugog povrća pun elektrolita i vitamina, ali ne može svaki stomak da izdrži da popije celu teglu.
Kina – pirinač sa začinima
Kinezi nakog pijanstva uzimaju nešto lagano, poput kuvanog pirinča, začinjenog lukom i đumbirom.
Моngolija – Ne pijte tamo, nikada!
Аkо se nađete u Mongoliji, radite sve što poželite, ali se nemojte alkoholisati jer će vam ponuditi sok od paradajza sa očima od ovce.
E. D. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com