Od Instagram selfija do naslovnih strana: Najveći Fotošop skandali u 2018. godini

Dorađivanje fotografija kako bi izgledale privlačnije ili kako bi se odstranio višak i slično, nešto je što se sve češće dešava.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-01.jpg

Skoro svako ko je malo veštiji, trudi se da na neki način ulepša svoje fotke, a slavne ličnosti stalno koriste aplikacije i programe kako bi se pokazale u najboljem svetlu.

Ali, ako nisu dovoljno pažljivi, dešavaju se i greške koje oni sa oštrijim okom uvek ulove, a ovakve greške su slučaj čak i na naslovnim stranicama poznatih svetskih časopisa.

Pa tako, ove godine, bez obzira da li je reč o običnom selfiju, naslovnoj strani časopisa ili fotografiji neke institucije, bili smo svedoci nekoliko Fotošop skandala, kada su slavni i profesionalci malo preterali sa editovanjem.

Podsetite se nekih od njih:

1. U septembru, francuska umetnička škola je uhvaćena kako fotošopira studente sa ciljem da pokaže različitost u populaciji.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-02.jpg

2. Fotografije Leonarda di Kaprija i Breda Pita koje su objavljene za promociju filma, bile su postavljene tako da je svako mogao da vidi istoriju promena ako ih otvori u Photoshop-u.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-03.jpg

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-04.jpg

3. U reklami za Calvin Klein, Kortnine ruke gotovo i da nema, a brend je tvrdio da se radi o lošem osvetljenju, a ne o filterima.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-05.jpg

4. Naslovna strana časopisa Vanity Fair, na kojoj je Riz Viterspun dobila treću nogu, a Opra treću ruku.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-06.jpg

5. Fotka na parkingu, koju je Kim objavila na Instagramu, ali je preterala u sužavanju, pa auto u pozadini izgleda kao da je vanzemaljski.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-07.jpg

6. Jutjuber Džek Pol objavio je fotku kojom promoviše bokserski meč, ali su ljudi primetili da mu je „razvijeno“ rame providno...

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-08.jpg

 M. M. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Foto-poređenja u krupnom kadru: Koliko su se najveći zavodnici iz sveta šou-biznisa promenili tokom ... Uprkos borama i sedim vlasima, najveći svetski zavodnici iz sveta šou-biznisa i ...
„Imaš prelepe noge“ - Srpkinja u 74. godini nosi mini suknje i ima 35 godina mlađeg muža „Vi ste dokaz da je sve u glavi, godine su samo broj“ – glasi jedan od komentara...