Mračna realna priča iza pesme „Shallow“ Lejdi Gage i Bredlija Kupera

Zavisnost od droge i alkohola, uzdizanje sa dna i uspon do vrha, čija životna priča stoji iza emotivnih stihova pesme Shallow?

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-01.jpg

Da li i vi stalno slušate Shallow? Nekako dotakne srce, zar ne? Ovo vrhunsko muzičko ostvarenje pokupilo je niz nagrada i priznanja.

Pre samo nekoliko godina indi-rok muzičar Entoni Rosomando bio je zavisan od droge, spavao je na kauču kod svojih prijatelja i prodavao svoju muzičku opremu da bi preživeo.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-02.jpg

Međutim, ove godine, u svojoj 42. godini, obučen u crno odelo, našao se na sceni Zlatnog globusa, Gremija, a sada i na Oskaru 2019, skupljajući trofeje za pesmu Shallow iz filma „A Star Is Born“, čiji je koautor zajedno sa Markom Ronsonom, Endrjuom Vajtom i Lejdi Gagom.

Entonijeva dramatična životna priča o putu sa dna do vrha, čak je emotivnija od Aline priče, lika Lejdi Gage u ovom filmu.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-03.jpg

Entoni je otkrio da mu se Gaga javila i da je to bio sudbonosni poziv koji je dobio samo godinu dana nakon rehabilitacije od zavisnosti od droge i alkohola.

„Čim je pročitala scenario, pomislila je kako ću se dobro uklopiti, pa je razgovarala sa Bredlijem Kuperom o njegovom liku Džeksonu Mejnu, koji je isto tako imao problem sa zavisnošću, i svi smo imali osećaj da ću se povezati sa likom. Imao sam sličan mentalni sklop, pa je Gaga zato smatrala da sam pravi kandidat“, izjavio je Entoni.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-04.jpg

Entoni ima bogatu muzičku karijeru iza sebe, ali je zavisnost učinila da prodaje svoju skupu vintidž muzičku opremu u mračnim uličicama Londona i Los Anđelesa. Čak i dok je pisao Shallow, još uvek se trudio da otkrije ko je i da se vrati na pravi put.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-05.jpg

Stihovi pesme se čak mogu tumačiti i kao misli manično-depresivne osobe. On kaže da je sa Gagom otvorio srce za ovu pesmu i da se po stihovima vidi da su ih napisali ljudi sa usponima i padovima i sa nizom životnih borbi, a ne 20-godišnja deca.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-06.jpg

Entoni kaže da je oduševljen uspehom pesme, ali da je i dalje pažljiv kada govori o svojim zavisnostima i mentalnim problemima. Kaže da mu se sviđa što ima osećaj da pesma leči.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-07.jpg

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-08.jpg

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: youtube.com

Možda vas zanima:

Sa 37 godina je otkrio da mu je sestra biološka majka — luda životna priča Džeka Nikolsona Do 37. godine, Džek Nikolson nije znao da je njegova sestra zapravo njegova biol...
Pred matičarem je sa svojom izabranicom izgovorio „ne“, Nataši Bekvalac je posvetio pesmu „Lažljiva“... Pesmu „Reci mi da znam“ posvetio je bivšoj devojci koja ga je navodno prevarila ...
Anastasija i Ceca Ražnatović u istom modelu čizama – koštaju vrtoglavih 1.500 evra i svetski su hit ... Anastasija i Ceca Ražnatović nedavno su se pojavile u istom modelu čizama koji j...