Mračna realna priča iza pesme „Shallow“ Lejdi Gage i Bredlija Kupera

Zavisnost od droge i alkohola, uzdizanje sa dna i uspon do vrha, čija životna priča stoji iza emotivnih stihova pesme Shallow?

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-01.jpg

Da li i vi stalno slušate Shallow? Nekako dotakne srce, zar ne? Ovo vrhunsko muzičko ostvarenje pokupilo je niz nagrada i priznanja.

Pre samo nekoliko godina indi-rok muzičar Entoni Rosomando bio je zavisan od droge, spavao je na kauču kod svojih prijatelja i prodavao svoju muzičku opremu da bi preživeo.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-02.jpg

Međutim, ove godine, u svojoj 42. godini, obučen u crno odelo, našao se na sceni Zlatnog globusa, Gremija, a sada i na Oskaru 2019, skupljajući trofeje za pesmu Shallow iz filma „A Star Is Born“, čiji je koautor zajedno sa Markom Ronsonom, Endrjuom Vajtom i Lejdi Gagom.

Entonijeva dramatična životna priča o putu sa dna do vrha, čak je emotivnija od Aline priče, lika Lejdi Gage u ovom filmu.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-03.jpg

Entoni je otkrio da mu se Gaga javila i da je to bio sudbonosni poziv koji je dobio samo godinu dana nakon rehabilitacije od zavisnosti od droge i alkohola.

„Čim je pročitala scenario, pomislila je kako ću se dobro uklopiti, pa je razgovarala sa Bredlijem Kuperom o njegovom liku Džeksonu Mejnu, koji je isto tako imao problem sa zavisnošću, i svi smo imali osećaj da ću se povezati sa likom. Imao sam sličan mentalni sklop, pa je Gaga zato smatrala da sam pravi kandidat“, izjavio je Entoni.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-04.jpg

Entoni ima bogatu muzičku karijeru iza sebe, ali je zavisnost učinila da prodaje svoju skupu vintidž muzičku opremu u mračnim uličicama Londona i Los Anđelesa. Čak i dok je pisao Shallow, još uvek se trudio da otkrije ko je i da se vrati na pravi put.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-05.jpg

Stihovi pesme se čak mogu tumačiti i kao misli manično-depresivne osobe. On kaže da je sa Gagom otvorio srce za ovu pesmu i da se po stihovima vidi da su ih napisali ljudi sa usponima i padovima i sa nizom životnih borbi, a ne 20-godišnja deca.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-06.jpg

Entoni kaže da je oduševljen uspehom pesme, ali da je i dalje pažljiv kada govori o svojim zavisnostima i mentalnim problemima. Kaže da mu se sviđa što ima osećaj da pesma leči.

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-07.jpg

mracna-realna-prica-iza-pesme-shallow-lejdi-gage-i-bredlija-kupera-08.jpg

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: youtube.com

Možda vas zanima:

Znaci koji mogu da ukazuju na autizam kod deteta i treba da budu „alarm“ za svakog roditelja Deca sa autizmom razmišljaju, pričaju i gledaju na svet kroz drugačiju prizmu. ...
Ženski test: Izaberite omiljene štikle i otkrijte – kako vas doživljavaju muškarci? Koji je vaš omiljeni model štikli koje nikada ne biste zamenile ni za šta? On...
Zašto svaki muškarac treba da izađe sa Ruskinjom barem jednom u životu? One su pojam za eleganciju i ženstvenost, a uz to su i posvećene partneru i brin...
Zaglavljen prsten, klizave cipele: Trikovi za brzo rešavanje neočekivanih problema Svima nama su se desila neprijatna iznenađenja u trenucima kada ih najmanje oček...
Viralni vizuelni izazov – Šta vidite sa otvorenim očima, a šta sa zatvorenim? Vizuelne zagonetke i optičke iluzije uvek nas ostavljaju zbunjene, a baš takav j...
Vikend izazov za mršavljenje: Dijeta koja se drži samo u subotu i nedelju Svi smo svesni toga da je vreme da počnemo da radimo nešto kako bismo dostigli i...