„Тi nikada nećeš biti zvezda!“: Koje slavne dame su čule ovu rečenicu?

Teško je poverovati, ali su za određene menadžere i producente neka od najvećih holivudskih imena današnjice bila – nepogodna. Na početku karijere njima su govorili da su predebele, ružne i previše obične da bi postigle nekakav uspeh. Tačnije – nisu bile dovoljno „dobre“ za svet šou biznisa.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-01.png

One sada ne samo da su popularne već i svaka od njih ima priznanje za sopstvena dostignuća. Slobodno se može reći da su „zatvorile usta“ skepticima od kojih su dobijale sramne komentare prvenstveno na račun njihovog fizičkog izgleda.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-1.jpg

Zašto? Zato što nisu dozvolile da ih beskrupulozni komentari slome niti pokolobaju u nameri da ostvare san. Upornošću i čvrstom voljom su postale uspešne i ostvarene žene u svojoj profesiji. I svaka im čast na tome.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-2.jpg

Оvo su slavne dame koje su slušale kako „nikada neće postati zvezde“:

Krisi Tajgen

Da je poslušala svog prvog poslodavca ona nikada ne bi postala ono što je danas: traženi model i autor knjiga sa dobrim tiražom. Kada je došla na snimanje za modnu kuću Forever 21, njoj je rečeno da je previše debela, pa su je vratili kući.

Tog trenutka je popularna supruga Džona Ledženda okrenula leđa pomenutom brendu, a uspešno počela da promoviše druge. Ko je sada veći gubitnik?

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-3.png

Ris Viterspun

Holivud nije dočekao ni predivnu Ris Viterspun raširenih ruku. U jednom intervjuu plavokosa glumica je izjavila: „Kada sam prvi put došla u Los Anđeles sve što sam čula bilo je: Ne, nije dobro – nisi dovoljno visoka, nisi dovoljno lepa, nisi dovoljno pametna.“

Međutim, Viterspun je ipak uspela da razuveri producente. Postala je poznata širom sveta zahvaljujući filmu „Legally Blonde“. 

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-4.png

Keša

Kada je pevačica Keša u pitanju, nju su toliko snažno pogodile kritike menadžera da su se negativno odrazile i na njeno zdravlje. Nakon „dobronamernog“ saveta da mora da smrša ako želi da nekad bude zvezda, ona je počela sa drastičnim dijetama.

Zvezda je imala velike probleme sa ishranom, a ni dan danas se nije potpuno oporavila. Karijera ju je skupo koštala, ali je ona borac i veruje da će na kraju ipak pobediti.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-5.png

Lea Mišel

Američkoj pevačici i glumici je bilo naročito teško. Kada je imala samo 13 godina, menadžer joj se savetovao da uradi plastičnu operaciju nosa. U suprotnom, nikada neće uspeti u Holivudu jer nema lepo lice za televiziju.

Takva preporuka u tim godinama se čini kao ludost. Srećom, zvezda serije  „Glee“ ga nije poslušala, a svakako je dostigla svetsku slavu. Važi za jednu od pоznatih dama koje su proslavile njihove mane, pa joj je sada upravo njen „nedostatak“ predstavlja zaštitni znak.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-6.png

Sara Džesika Parker

Sara Džesika Parker se proslavila ulogom Keri u seriji  „Sex and the City “. Sada je poznata modna ikona u Holivudu. Ipak, ni ona nije bila pošteđena kritika na račun fizičkog izgleda u prošlosti, a „progone“ je i dan danas.

2008. godine, američke novine su je proglasile za „najneseksipilniju ženu na svetu“. Srećom, glumica nije dozvolila da bude kategorizovana na ovaj način niti je dozvolila da do nje previše dopre ono što drugi govore o njoj. I baš zbog toga je fanovi obožavaju. 

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-7.png

Vinona Rajder

Neverovatno, ali istinito. Na početku glumačke karijere, Vinona Rajder je dobila savet da potraži drugi posao. Rekli su joj da nije dovoljno lepa da nastupa pred publikom.

Ostalo je istorija, sa srećnim krajem. Glumica nije odustala od svog sna, već se nametnula kao važno ime u kinematografskoj industriji. A njena filmska biografija nije ni blizu kraja.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-8.png

Kеt Denings

Ona glumi snažnu i samosvesnu ženu u seriji „2 Broke Girls “. Međutim, u životu je morala da proguta mnogo „knedli“, najviše zbog teških reči na račun izgleda.

Pre nego što je uspela kao glumica, Keti Denings je rečeno da će uspeti u Holivudu jedino ako smrša, ispravi zube i potamni ten. Drugim rečima – da promeni lični opis.

Nekim čudom, ona je postigla uspeh i bez navedenih saveta. A mnogobrojni obožavatelji je vole baš takvu kakva jeste.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-9.png

Меril Strip

Čak ni ikona filma, Meril Strip, nije imala lak početak karijere. Na kastingu za film „King Kong“, 1976. godine, režiser je nazvao oskarovku pogrdnim imenom.

Nadajući se da ga neće razumeti, on se obratio na italijanskom jeziku rečima: „Zašto ste mi doveli ovu grdosiju?“.Da, baš tako je bilo. A znate li šta je uradila Meril?

Odgovorila mu je na savršenom italijanskom: „Žao mi je što nisam dovoljno lepa!“. Bravo.

ti-nikada-neces-biti-zvezda-koje-slavne-dame-su-cule-ovu-recenicu-10.png

M. A. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com