Fudbaleri koji su borci u životu: Mesija su zvali kepec, Balotelija su provocirali bananama

Kome je rak dva puta prekinuo karijeru? Kome će rat u Jugoslaviji zauvek ostati u sećanju? Koji igrač je prvi javno deklarisani homoseksualac u Velikoj Britaniji?

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-1.png

U jeku Svetskog prvenstva u Rusiji, otkrivamo šta se nalazi sa druge strane medalje. Kada je reč o muškim sportskim zvezdama, često se priča svodi na lepe žene i debele bankovne račune.

Ali, šta se krije iza golova? I fudbaleri često imaju teške i bolne sudbine. Deo njih je i primer kako se izboriti sa nevoljama ili predrasudama, kako na terenu, tako i u svakodnevnom životu.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-2.jpg

Ovo su slavni fudbaleri koji su borci u životu:

Lionel Mesi

O fudbalskim dostignućima argentinske zvezde govori celi svet. Na njegovoj polici sa trofejima nalazi se niz nagrada za najuspešnijeg strelca, zlatne lopte i zlatne kopačke.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-3.jpg

Ipak, malo ljudi zna da je Lionelu Mesiju dijagnostifikovan deficit hormona rasta u desetoj godini života. Medicinski tim kluba u kojem je tada igrao, primetio je da svi juniori rastu, dok Leo stagnira na istoj visini.

U toku četiri naredne godine prošao je kroz mnogo tretmana, dobijajući hormon rasta preko injekcija.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-4.jpg

Čelnici kluba nisu bili optimisti u pogledu Mesijeve karijere. Istovremeno se nosio i sa vršnjačkim nasiljem. Deca su mu se rugala i maltretirala ga, nazivajući ga „kepecom“ i „patuljkom“.

Zahvaljujući terapiji, on je porastao 19 centimetara, pa je njegova sadašnja visina 169 centimetara. U suprotnom, stručnjaci su sigurni da bi ostao ispod 160 centimetara.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-5.jpg

Međutim, nije bilo lako ni jednostavno kao što se čini. Cena tretmana premašivala je 150 hiljada američkih dolara.

Osiguravajuća kuća mu je otkazala poverenje, a porodica je zapala u tešku ekonomsku krizu. Tek nakon transfera u Barselonu, španski fudbalski klub je preuzeo svu finansijsku odgovornost za lečenje zdravstvenog problema.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-6.jpg

Jedini tračak svetlosti za Lea je bilo obećanje endokrinologa koji mu je rekao da ne zna da li će biti bolji igrač od Maradone, ali će sigurno biti viši od njega (165cm).

Mario Baloteli

„Super Mario“ iz Italije baš i ne uživa status zvezde u domovini.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-7.jpg

Rođen je u Palermu, a dete je izbeglica iz Gane.

Kada je imao tri godine, brigu o dečaku su preuzeli Silvija i Frančesko Baloteli – dobrostojeća italijanska porodica. Kasnije su ga i usvojili, pa je dobio njihovo prezime.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-8.jpg

Sreća je bila na Mariovoj strani. Otac mu je bio dobro upućen u svet fudbala, pa mu je omogućio čist put do karijere u sportu.

Međutim, čak ni mnogobrojni uspesi na terenu nisu mu pomogli da pridobije konzervativne navijače.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-9.jpeg

Oni ga omalovažavaju zbog boje kože, a gotovo svaki Balotelijev nastup obeležen je rasističkim ispadima sa tribina.

Neprijatne situacije su kulminirale isticanjem i bacanjem banana na fudbalera, grubo ga poistovećujući sa majmunom.

fudbaleri-koji-su-borci-u-zivotu-mesija-su-zvali-kepec-balotelija-su-provocirali-bananama-10.jpg

Što se tiče poslednjeg incidenta, on se oglasio pre nekoliko dana izjavljujući da više nije siguran da li je u pitanju rasizam ili ljubomora, ali ga ipak podjednako boli.

Nastavlja se na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теst za koji je potrebno samo da spojite dlanove: Kakvog partnera imate pored sebe? Dlanovi osobe mogu da kriju tajne i karakteristike koje se teško primete na prvi...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...
Тrikovi koji će vam pomoći u neprijatnim situacijama u poslednjem trenutku Kao po nekom nepisanom pravilu, neprijatna iznenađenja se dešavaju uvek kada naj...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Маpa svih grčkih plaža na kojima su se pojavile meduze Letovanje u Grčkoj sada može biti još bezbednije, zahvaljujući mapi koja pokazuj...