Priča o Amerikanki koju je muž polio benzinom i zapalio – kako izgleda danas, posle 13 godina? (foto)

„Uspeo je da mi oduzme samo moju spoljašnju lepotu, danas kada se pogledam u ogledalo vidim samouverenu ženu“, rekla je Odri Mabrej, Amerikanka koju je muž brutalno napao 2009. godine.

prica-o-amerikanki-koju-je-muz-polio-benzinom-i-zapalio-kako-izgleda-danas-posle-13-godina-foto-01.jpg

Odri Mabrej je danas inspiracija za sve žrtve porodičnog nasilja. Ona glasno govori o sopstvenom užasnom iskustvu sa svojim nasilnim mužem i pokušava da podigne svest o ovom problemu i pomogne žrtvama.

Pre 13 godina Odri koja je tada imala 27 godina, dok je živela na Floridi (SAD) i sama je bila žrtva nasilnog i ljubomornog supruga Kristofera Haneja, koji ju je stalno optuživao da ima afere i da se viđa sa bivšim dečkom u Kanzasu.

prica-o-amerikanki-koju-je-muz-polio-benzinom-i-zapalio-kako-izgleda-danas-posle-13-godina-foto-02.jpg

Bili su razdvojeni nekoliko meseci, a ona je živela odvojeno sa njihovo dvoje dece.

Jedne noći otišla je u njihov prethodni dom, verujući da njen muž Kristofer nije kod kuće. Napao ju je nožem, odvukao u garažu, gde joj je vezao ruke i pokušao da je siluje. Potom ju je četiri puta udario čekićem po glavi, polio benzinom i zapalio svećom.

prica-o-amerikanki-koju-je-muz-polio-benzinom-i-zapalio-kako-izgleda-danas-posle-13-godina-foto-03.jpg

Posle ovoga, Henej se navodno vratio u kuću i pokušao da se ubije. Odri je uspela da se oslobodi, dođe do komšija i pozove pomoć.

Nakon brutalnog napada, Odri je šest meseci bila u indukovanoj komi, a kada se probudila bila je šokirana povredama na telu i izgledom svog lica.

U napadu je zadobila opekotine drugog i trećeg stepena na 80 odsto tela.

„Tog dana je uspeo samo da mi oduzme spoljašnju lepotu i nanese mi ožiljke, ali to je sve što je uspeo da mi oduzme. Neću mu dozvoliti da mi oduzme još nešto", rekla je ona u intervjuu godinu dana posle napada.

prica-o-amerikanki-koju-je-muz-polio-benzinom-i-zapalio-kako-izgleda-danas-posle-13-godina-foto-04.jpg

Usledio je dug proces terapija i operacija zbog kojih je ostala u velikim dugovima. Za sedam operacija Odri je trebalo da plati 100.000 dolara.

Zahvaljujući pomoći koju je dobila 2013. godine od dobrotvorne organizacije Face Forward, koju predvode žrtva porodičnog nasilja Debora Alesi i njen suprug Dejvid Alesi, koji je plastični hirurg, Odri je konačno uspela da povrati svoj izgled.

„Kada se pogledam u ogledalo, vidim samo lepu i samouverenu ženu“, kaže ona.

Njen suprug je optužen za nasilni napad, pokušaj ubistva i podmetanje požara.

prica-o-amerikanki-koju-je-muz-polio-benzinom-i-zapalio-kako-izgleda-danas-posle-13-godina-foto-05.jpg

Tokom suđenja 2012. godine, Hanej je ostao pri svojoj tvrdnji da je nevin i da je Odri pokušala da ga napadne uz pomoć maskiranog muškarca.

Međutim, ova informacija je odmah odbačena, a on je dobio doživotnu kaznu zatvora za pokušaj ubistva, 30 godina zatvora zbog podmetanja požara i još 30 godina za nasilni napad.

Odri danas živi u Kolorado Springsu sa mužem Dejvidom Prosperom i dvoje dece.

Pogledajte još njenih fotografija:

B. S. B | CRNOBELO.rs / Foto: Instagram, Daily Mail

Možda vas zanima:

Žena je promenila pol u muški, ali se predomislila – sada ponovo postaje žena Alia, iz Mičigena, rođena je kao žena, ali je sa 18 godina shvatila da želi da p...
Usred Pekinga, Kinez peva pesme Tošeta Proeskog – ponosni smo! (video) „Bravo, pozdravi iz Makedonije, domovine Tošeta Proeskog. Hvala ti“, samo je jed...
Smešni video snimci muškaraca koji nemaju problem da partnerka bude viša od njih – i zbijaju šale na... Kako pozirati sa partnerom ako je niži od vas? Kako izgleda život sa nižim partn...