Ko su VSCO devojke?

Do sada ste već sigurno primetili reč VSCO na društvenim mrežama, ali da li znate šta znači?

ko-su-vsco-devojke.jpg

Ime dolazi od istoimene popularne aplikacije za uređivanje fotografija, a prema Tubmlru, VSCO devojke su već najpopularnije devojke za 2019. godinu.

Ove devojke se ističu po svom ponašanju i načinu na koji se oblače.

Američki mediji već imaju i definiciju za ove devojke. Navodno, one nose flašice za vodu brenda Hydro flask, nose „scrunchie“ trake za kosu na zglobovima, krop-top majice ili velike majice. Pored toga, imaju narukvice prijateljstva, ogrlice od školjki, voze skejtbord i na neki način, žive na plaži.

Ovo je najverovatnije najpotpunija definicija devojaka koje trenutno vladaju društvenim mrežama, a potpuno su drugačije od onoga što je do sada bilo popularno.

https://www.instagram.com/p/B3afq39no-c/

Njihov stil je moda iz 90-ih i ranih 2000-ih. One ne nose mnogo šminke, a vole opušteni stil kada je reč i o frizuri - njihova kosa najčešće je puštena i talasasta.

Često se spominje i to da su ove devojke ekološki osvešćene osobe

https://www.instagram.com/p/B03Pet9nsZ-/

https://www.instagram.com/p/B3afi-6n5SM/

Neki smatraju da ovaj novi trend nije ništa posebno jer sve VSCO devojke imaju iste stvari i izgledaju isto.

Iako su ime dobile po jednoj aplikaciji, one objavljuju fotke i video snimke na svim platformama.

Prema nekim blogerima, ove devojke izgledaju kao da sve rade bez mnogo truda. Stalno se voze u svojim džipovima, gledaju zalazak sunca i fotografišu se polaroidom i fotoaparatima za jednu upotrebu.

https://www.instagram.com/p/B076rvrH_pU/

Uglavnom, ove devojke su predstavljene kao plavuše bele kože koje imaju dovoljno novca da kupe određene stvari određenih brendova.

Neki smatraju da je ovo diskriminacija, jer devojka neke druge nacionalnosti ne bi mogla da se nazove VSCO devojkom.

„Obično, kada se govori o VSCO devojkama, uglavnom se misli na mršave devojke bele kože koje imaju svakakve brendirane stvari. Znači, to je obično povezano sa bogatstvom“, smatra jedna blogerka.

https://www.instagram.com/p/BzlnSwngt7s/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

https://www.instagram.com/p/B2EuwcJJ1h2/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B1D4frlH5dW/

https://www.instagram.com/p/B1UKoCQnVlh/?utm_source=ig_embed

Šta vi mislite o ovom trendu?

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Za šta sve možete da koristite lak za kosu osim za frizuru? Ako napravite malu rupu na hulahopkama i nemate druge pri ruci, možete sprečiti ...
Vodič za „dobre supruge“ iz 1950. godine: Ne žalite se ako je muž došao kasno, izujte mu cipele Uvek imajte spremnu večeru, budite sveži kada vaš muž dođe i popravite šminku, n...
U prošlosti su postojali „živi budilnici“ – štapovima su lupali po prozorima da bi probudili radnike „Živi budilnici“ su ljudi koji su tokom 19. veka dugim štapovima lupali na prozo...