Zašto je Kajli Džener loš primer za mlade devojke?

Nema čoveka koji ne zna da je starleta Kajli Džener rodila devojčicu. Informacija o njenom porođaju odjeknula je pre nekoliko dana, izazivajući pravu medijsku senzaciju. Ali, kakva poruka se šalje time?

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-1.png

Najpopularnija „tinejdžerka“ na svetu postala je majka posle višemesečnih nagađanja oko navodne trudnoće.

Milioni njenih obožavatelj(a)ki oduševljeno su prihvatili vest da se njihov idol ostvarila u ulozi majke.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-2.jpg

Za svoju slavu i bogatstvo Kajli Džener prvenstveno može da zahvali devojčicama i tinejdžerkama koje je prate, žele da se oblače i šminkaju kao ona, da se ponašaju kao ona i da žive kao što ona živi.

U kolumni za Metro, novinarka i feministkinja Sirena Bergman napravila je osvrt na histeriju koja u poslednje vreme vlada oko imena Kajli Džener, ali i oko cele porodice Kardašijan.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-3.jpg

Ona je iznela niz argumenata i tvrdnji koje jasno pokazuju kakvu pogrešnu poruku starleta (in)direktno šalje svojim fanovima na društvenim mrežama.

Zapravo, ona je loš primer mladim devojkama od samog početka svog javnog nastupanja.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-4.jpg

Kajli Džener je povećala grudi i usne i pre nego što je postala punoletna, podstičući nerealna i nerazumna očekivanja koja se nameću ženskom polu kada je lepota u pitanju.

Uz to, smelo se pojavljuje u (pre)razgolićenim i (pre)provokativnim izdanjima, koja su neprimerena za godine jedne tinejdžerke, dajući izraženu seksualnost svom izgledu još od ranog uzrasta.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-5.jpg

Sa 17 godina, ona je bila u vezi sa osam godina starijim muškarcem. A, kao šlag na torti, rodila je dete sa samo 20 godina.

Mlade devojke treba da teže višim ciljevima u životu, a ne da budu opsednute fizičkim izgledom, ili pak da po svaku cenu rode sa tek napunjenih dvadeset godina.“, smatra Bergman, dodajući da većina devojaka koje upijaju poruke Dženerove, nisu svesne šta će im se desiti ako slede njen primer.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-6.jpg

Kajli je ostala u drugom stanju sa 19 godina, sa momkom sa kojim se zabavljala oko mesec dana. Sa američkim reperom Trevisom Skotom navodno se upoznala na festivalu Koačela, a nedugo zatim je zatrudnela.

Iako je potpuno nebitan lik u sapunici o najpoznatijoj porodici na svetu, ipak je važno napomenuti da on već neko vreme ima problema sa zakonom.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-7.jpg

Međutim, u eri Instagrama, gde virtuelna realnost i lajkovi oblikuju svet novih generacija, Kajli je nepogrešiva.

A, u suštini, svako imitiranje načina života koji ona vodi i promoviše, njima može dramatično da iskomplikuje život.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-8.jpg

Posebno roditeljstvo u ranoj mladosti koje se danas pogrešno prikazuje i slavi.

„Kajli je u privilegovanoj poziciji. Nije svejedno da li ćete postati dvadesetogodišnja samohrana majka kada na računu imate milione i izrađen biznis, kao i celu ekipu dadilja, ili kada ste jedna sasvim prosečna devojka istih godina koja nije finansijski stabilna, niti ima takvu imperiju iza sebe.“, istakla je Sirena.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-9.jpg

Dok će najmlađa dama iz klana Kardašijan biti u mogućnosti da vodi život u istom stilu kao i ranije, realnost većine mladih majki je sasvim drugačije iskustvo.

Posebno za samohrane roditelje. Na njihova pleća pada sav finansijski, emotivni i profesionalni teret u odgajanju deteta.

zasto-je-kajli-dzener-los-primer-za-mlade-devojke-10.jpg

Na žalost, većina ne može sama da izdrži pritisak, a nemaju nikakvu drugu podršku.

Kult Kajli Džener izgrađen je na teoriji da je jedino važno da budete lepi, da imate velike grudi i usne, kao i da dete rodite mladi. Ali, da li je to zaista tako lako?

M. A. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com