Neobični trikovi za zdravlje i lepotu koje vredi probati

Naše telo ima više mikroorganizama, poput bakterija i gljivica, nego što ima zvezda u Mlečnom putu. Njihov zadatak je da naše telo održavaju u najboljoj formi.

neobicni-trikovi-za-zdravlje-i-lepotu-koje-vredi-probati-01.jpg

Ali, ponekad treba da im pomognemo i da povećamo njihov broj, ili da pomognemo telu da se oslobodi štetnih mikroba i toksina.

U nekim situacijama obični saveti koje znamo ne pomažu, pa je možda vreme da probate nešto novo, iako zvuči čudno i neobično.

U nastavku pogledajte nekoliko neobičnih saveta koji će vam pomoći da se osećate i da izgledate odlično:

Korejski trik za blistavu kožu

Ovaj neobični trik poznat kao „jamsu“, potiče iz Koreje. Navodno, ako potopite lice u hladnu vodu, vaša šminka će trajati duže i imaće mat finiš.

Kada nanesete puder, korektor i prajmer, na lice stavite bebi puder. Zatim potopite lice u posudu sa hladnom vodom i držite ga pod vodom 15-30 sekundi.

Ova tehnika neće samo „matirati“ vaše lice, već će vaša koža izgledati mnogo zdravije.

Zvuči čudno, pa ovo nemojte da probate pred sam izlazak, već prvo napravite probni test da li zaista funkcioniše, iako su mnoge žene probale i zadovoljne su ovim trikom.

neobicni-trikovi-za-zdravlje-i-lepotu-koje-vredi-probati-02.jpg

Antiperspirant u stiku protiv uboda komaraca

Ovaj čudni trik će vam pomoći da smanjite svrab od uboda komaraca. Iako neće sprečiti ubode, barem će ublažiti svrab.

Sve što treba da uradite je da nanesete malo antiperspiranta u stiku na mesto ujeda. Otok i bol će se odmah smanjiti, a zbog aluminijum hlorida u stiku, smanjiće se i svrab.

neobicni-trikovi-za-zdravlje-i-lepotu-koje-vredi-probati-03.jpg

Kupka za noge od sirćeta i vode

Neprijatan miris stopala je čest problem, bilo u leto kada se noge znoje, bilo zimi kada se stopala „skuvana“ u čarapama i čizmama. Razlog tome su gljivice koje se nalaze na stopalima i kojima godi vlažna okolina.

Ako imate ovaj problem, mirisa se možete osloboditi pomoću kupke od sirćeta i vode, u odnosu 1:2. Potopite stopala 20-ak minuta i odmah ćete smanjiti broj gljivica koje izazivaju neprijatan miris.

U zavisnosti od intenziteta vašeg problema, kupku možete da pravite jednom dnevno ili jednom nedeljno.

Samo budite pažljivi – ako imate bilo kakve rane na nogama, nemojte praviti kupku.

neobicni-trikovi-za-zdravlje-i-lepotu-koje-vredi-probati-04.jpg

Soda bikarbona za greške sa losionima za samopotamnjivanje

Veoma je lako pogrešiti sa losionom za samopotamnjivanje i napraviti braon fleke.

Ali, i za ovo postoji rešenje.

Pomešajte vodu i sodu bikarbonu i napravite pastu. Pastu zatim nanesite na delove koje želite da posvetlite.

Pošto je ten od losiona za samopotamnjivanje na gornjem sloju kože, ovaj piling će ga lako ukloniti.

neobicni-trikovi-za-zdravlje-i-lepotu-koje-vredi-probati-05.jpg

Gel za kosu od lanenog semena

Svako ima dane kada mu je kosa neposlušna. U tim danima će vam pomoći ovaj gel od lanenog semena.

Pošto je bogat vitaminom B, magnezijumom i omega 3 masnim kiselinama, gel od lanenog semena će učiniti da vaše lokne izgledaju besprekorno.

Prvo kuvajte laneno seme oko 10 minuta. Trebalo bi da dobijete smesu koja liči na gel. Zatim samo procedite gel cediljkom, a ako vam deluje da je previše gust, dodajte još malo vruće vode u posudu sa smesom.

Smesu nanesite na vlažnu kosu posle tuširanja i masirajte svoje vlasište.

Ovo je odličan tretman za sve tipove kose jer daje sjaj i volumen.

neobicni-trikovi-za-zdravlje-i-lepotu-koje-vredi-probati-06.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...
Моdni zakoni kraljica stila: 10 komada odeće koje svaka dama mora da ima u garderoberu Тајna najbolje odevenih žena na svetu je skrivena u bezvremenskim klasicima koji...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Мini modni trikovi za savršen izgled u svakoj situaciji Više puta smo govorile o tome da je odeća prva stvar koju neko primeti prilikom ...
Кada je želja za seksom jača od gladi – ilustracije koje će vam rasplamsati fantaziju (18+) Sa više od 277 hiljada pratioca na Instagramu, italijanska ilustratorka Frida Ka...