„Ne gubite vreme na sastanke“ i još 8 čudnih pravila koja Ilon Mask prati za uspeh

Da biste postigli uspeh, prvo morate da znate šta on tačno predstavlja za vas i da budete potpuno posvećeni njegovom dostizanju.

ne-gubite-vreme-na-sastanke-i-jos-8-cudnih-pravila-koja-ilon-mask-prati-za-uspeh-1.jpg

Ilon Mask je primer čoveka koji je uspeo u svemu što je poželeo, pa bi bilo dobro da svi naučimo ponešto od njega.

Da bi postigao taj uspeh, on se vodio veoma čudnim pravilima koja su mu omogućila mesto na kojem se sada nalazi, ali da li ta pravila mogu zaista svima da pomognu? 

Ilon Mask ima bizarnu radnu etiku, ali očigledno uspešnu – ovo je nekoliko pravila za uspeh koja on sledi, a vi procenite da li bi zaista funkcionisalo kod svih:

Radite veoma naporno bez prestanka, jer uvek postoji neko ko radi napornije od vas

Život Ilona Maska se vrti oko posla, a brojni izvori potvrđuju da on ima ludu radnu etiku.

Mask radi oko 80 do 100 sati nedeljno u svojim kompanijama, i u jednom intervjuu je izjavio da bi pre radio ceo dan nego što bi sedeo i jadao se.

ne-gubite-vreme-na-sastanke-i-jos-8-cudnih-pravila-koja-ilon-mask-prati-za-uspeh-2.jpg

Ne reklamirajte, samo napravite savršen proizvod 

Ilon Mask je jedan od najuticajnijih milijardera ovog veka, pa s obzirom na to, njegovi saveti za vođenje novog biznisa imaju veliki značaj.

Prema milijarderu, nova kompanija ne treba da se fokusira na marketinški aspekt, već na ukupan kvalitet samog proizvoda.

Treba se fokusirati na to da li je proizvod dobar i da li će doneti zadovoljavajući profit.

ne-gubite-vreme-na-sastanke-i-jos-8-cudnih-pravila-koja-ilon-mask-prati-za-uspeh-3.jpg

Čitajte mnogo, mnogo knjiga

Po mišljenju mnogih, Maskova inteligencija i mudrost ne mogu da se procene, a on je u nekim intervjuima otkrio da je još od malih nogu čitao mnogo knjiga i enciklopedija i smatra da treba da težimo povećanju obima ljudske svesti da bismo bolje razumeli kakva pitanja treba da postavljamo.

ne-gubite-vreme-na-sastanke-i-jos-8-cudnih-pravila-koja-ilon-mask-prati-za-uspeh-4.jpg

Ne koristite patentiranje

Ilon Mask veruje da stvari poput pravne dokumentacije sprečavaju napredak njegove misije da klijentima pruži ono što je najbolje.

Ipak, da li je bolje biti bezbedan i znati da niko ne može da ukrade vašu ideju ili se kajati zbog toga što je konkurencija prisvojila vaše zasluge?

ne-gubite-vreme-na-sastanke-i-jos-8-cudnih-pravila-koja-ilon-mask-prati-za-uspeh-5.jpg

Novac nije krajnji cilj

S obzirom na to da Masku novac više nije glavni cilj, on dane provodi razmišljajući o budućnosti.

Umesto da težite sticanju novca, težite boljoj budućnosti i rešavanju problema koji mogu negativno da utiču na društvo u budućnosti.

ne-gubite-vreme-na-sastanke-i-jos-8-cudnih-pravila-koja-ilon-mask-prati-za-uspeh-6.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani... 



Možda vas zanima:

Тri suprugova pravila i brilijantan odgovor njegove lepše polovine Novopečeni suprug je rešio da postavi tri kratka pravila svojoj supruzi, a na nj...
Оsnovna bonton pravila koja treba da postanu način života Pravila lepog ponašanja se mogu razlokovati u različitim zemljama sveta i između...
Коji prinčevi su još uvek singl? Моžda su prinčevi Vilijam i Hari već u braku i zasnivaju svoje porodice, ali je ...
Аkо sumnjate da vas neko prati – zevajte: 12 psiholoških trikova za lakši život Svaki čovek je različit, ali psiholozi ipak tvrde da postoje određeni detalji i ...
Zovu ga „milioner pod maskom“ – Činjenice o srpskom reperu Devitu koji krije lice od javnosti Zovu ga „milioner pod maskom“, 2020. godine snimio je pesmu sa Reljom Popovićem,...
Zašto modrice menjaju boju i još 5 informacija za one koji žele da znaju sve Koje biće je besmrtno? Zašto su astronauti 5 centimetara viši u svemiru nego na ...