5 nајvećih mitova o brakovima bez seksa

Dеšava se i zaista je normalno da jedna duga veza ili brak u jednom trenutku uđe u „sušni“ period.

5-najvecih-mitova-o-brakovima-bez-seksa-1.jpg

Utemeljeno verovanje je da, ukoliko se to desi, onda se već po definiciji može konstatovati da nema ljubavi, strasti i privlačnosti.

Ipak, sve je to mit, a u velikom broju slučajeva i laž.

Istina je da postoje i veze i brakovi koji su srećni i bez seksa budući da im to nije osnova za dobar odnos partnera.

Моže li opstati brak bez seksa? Odgovor je više nego jasan – može.

Ovakav brak je osuđen na propast

Zapravo je pravi mit da postoje dugi brakovi u kojima redovno ima strasti, privlačnosti i seksa. Neki parovi uspevaju da tokom dužeg perioda zadrže takav intezitet, ali svakodnevne obaveze i briga o porodici unose mnogo drugačiju dinamiku u životu.

Sve dok postoji razumevanje, poštovanje i ljubav, brak nije propao zato što u nekom periodu nije bilo strasti. Zapravo, jedan brak može opstati bez seksa, ali ne i bez poštovanja i ljubavi.

Аkо nema seksa nema ni privlačnosti

Još jedan mit koji se graniči sa lažima. Nedostatak želje za seksom može biti posledica mnogih faktora kao što su stres, narušeno zdravlje, profesionalne obaveze ili neka druga kriza. U ovakvim slučajevima među partnerima postoji privlačnost, ali situacija ne stimuliše libido.

5-najvecih-mitova-o-brakovima-bez-seksa-2.jpg

Kada jednom iščezne seks, nema povratka

Ne kaže se uzalud da se uvek može ponovo rasplamsati strast. Ponekad se dešava da seks jednostavno bude odložen zbog mnogih drugih obaveza kao što su obezbeđivanje egzistencije ili čuvanje deteta.

Ali, mnogi parovi zapravo dožive zlatni period u svom braku onda kada im se deca osamostale i kada imaju više vremena za sebe.

Ne postoji rešenje za ovaj problem

Smanjen libido i izgubljena želja za seksom nisu retke pojave. Najvažnije je da razgovor sa partnerom bude otvoren i da mu objasnite šta vam se dešava. Оdgovorite najiskrenije zbog čega imate sve manje seksa. Na taj način ćete lakše doći do rešenja problema.

Da li je to neki lek za hroničnu bolest, trauma, stres ili nešto sasvim drugo? Dok ne pronađete krivca nećete naći ni rešenje.

Аkо nema seksa, iščezavaju i ljubav i privlačnost

Аpsolutno netačno. Brak se uvek može održati pomoću ljubavi i poštovanja, a uz smanjenu ili nikakvu intimnost. Možda više niste spontani i strastveni kao na početku veze, ali to ne znači da više nema ljubavi.

Istini za volju, bliskost se zasniva i na mnogim drugim stvarima, a ne samo na intimnom činu.

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Аko ste ovlažili nije vam potreban lubrikant: 7 mitova o seksu Nisu svi orgazmi isti. Zapamtite da ne treba svaki put da očekujete eksploziju i...
Za vreme seksa: Sitnice kojih se žene stide, a muškarci ih uopšte ne primećuju Pripadnice nežnijeg pola su često preopterećene time kakav utisak će ostaviti pr...
U kom horoskopskom znaku su rođene boginje seksa, a koje žene razočaravaju u krevetu? Neke žene su jednostavno prave boginje u krevetu. Ali, da li znate o kojim ženam...
Tajne tantričkog seksa: Drevni trikovi za nezaboravno zadovoljstvo Drevna indijska ezoterična tradicija, kao i duhovno učenje poznato kao tantra, k...
Svi operišu nos, domovi su im kao muzeji: 9 činjenica i mitova o Iranu Da li ste znali da vlada Irana daje finansijsku podršku osobama koje se odluče d...
Rođeni u martu su „bogovi seksa“: Mesec rođenja otkriva kakvi ste u seksu Period i mesec u godini u kojem ste rođeni utiču na vaš karakter. Ali, isto tako...