Tajne tantričkog seksa: Drevni trikovi za nezaboravno zadovoljstvo

Drevna indijska ezoterična tradicija, kao i duhovno učenje poznato kao tantra, kaže da su erotika, seks i emocije prirodna sredstva za spajanje polariteta muške i ženske energije u jedno. 

tajne-tantrickog-seksa-drevni-trikovi-za-nezaboravno-zadovoljstvo-01.jpg

Tantra nas uči da seks nije samo metod za postizanje fizičkog zadovoljstva, već i mogućnost kreativnog korišćenja pozitivne seksualne energije u drugim oblastima života.

Za vreme seksualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svesti i podsvesti, a uz pomoć tantričkih rituala možemo da prenesemo taj fokus i na druge sfere svog života.

Tantrički seks funkcioniše prema principu jačanja seksualne energije, stimulacije i kontrole. Ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

Pripremite prostor u kojem ćete voditi ljubav. Okružite se jastucima i mekom posteljinom. Ukrasite prostoriju mirišljavim svećama i ostavite ih da budu jedini izvor svetlosti.

tajne-tantrickog-seksa-drevni-trikovi-za-nezaboravno-zadovoljstvo-02.jpg

Tantrički seks traje dugo vremena, pa je potrebno da imate i nešto za osveženje. Flašu vode ili voće koji će vam dati potrebnu energiju, ali se slobodno osvežite i hranom ili pićem po svom izboru.

Pripremite se fizički, psihički i emotivno. Ovom iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i otvorenog srca, bez dvoumljenja i stida, sa radoznalošću i razigranošću. Opustite se maksimalno pre nego što počnete da vodite ljubav.

Oslobodite se fizičke napetosti. Sedite udobno nasuprot svog partnera. Oboje treba da se istegnete kako biste se oslobodili telesne napetosti.

zauzmite pozu koja se zove „jab jum“. Ovo je tradicionalna tantrička poza, veoma intimna, koja pruža osećaj bliskosti. Muškarac treba da sedi prekrštenih nogu, a žena treba da mu sedne u krilo i da ga obuhvati nogama.

tajne-tantrickog-seksa-drevni-trikovi-za-nezaboravno-zadovoljstvo-03.jpg

Uspostavite stalan kontakt očima. Na početku ćete se osećati neprijatno zato što, bez obzira na intimnost, ljudi nisu skloni da prave ovakve „eksperimente“.

Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu. Gledajte se sve dok vam ne postane prijatno. Ovaj nivo povezanosti, koji treba da dostignete, doneće vam maksimalno zadovoljstvo.

Ne prekidajte kontakt očima za vreme svih rituala, ni dok vodite ljubav.

tajne-tantrickog-seksa-drevni-trikovi-za-nezaboravno-zadovoljstvo-04.jpg

Povežite se rečima. U ovom trenutku recite jedno drugom kako se osećate. Podelite svoje misli, opišite ono što najviše volite i koji pokreti vas čine srećnim. Budite iskreni.

Uključite i dodire u ovaj ritual. Dodirujte partnera prstima, polako i nežno, kako biste probudili sva čula. Dozvolite i partneru da radi to isto.

Ništa ne forsirajte. U ovoj fazi tantričkog rituala, penetracija može, ali i ne mora da se desi. Ritual možete da završite i bez toga jer sama penetracija i nije u fokusu tantričkog seksa, već je samo jedna od mogućnosti na putu ka zadovoljstvu.

Najvažnije je da ni u jednom trenutku ne izgubite svest o onome što se dešava. Budite fokusirani na sam čin i povezanost sa partnerom.

M. A. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Poze za seks zbog kojih ne treba da mrdnete dalje od troseda (18+) Ako vam treba „srećna završnica“ nakon filmskog maratona u dnevnoj sobi, ovo j...
Da li može da se zatrudni ako... 7 pitanja o seksu koje se tinejdžeri stide da postave Može li devojka da zatrudni ako još uvek nije imala menstruaciju? Da li kondom z...
5 seks saveta za muškarce koji nisu obdareni (18+) Za muškarce koji nisu preterano obdareni, najvažniji je ugao penetracije, a mogu...