„Šta se desilo sa mojom decom od kada sam im zabranila da koriste telefone i tablete?“

Jedna majka je primetila da vreme provedeno ispred ekrana ima loš uticaj na njenu decu, pa je odlučila da je vreme za promenu.

sta-se-desilo-sa-mojom-decom-od-kada-sam-im-zabranila-da-koriste-telefone-i-tablete.jpg

Ona je svojoj deci zabranila da koriste tehnologiju, a nije verovala koliko joj je bilo lako da u tome uspe.

Najveće iznenađenje desilo se jednoga jutra kada su njena deca uzela svoje knjige i jednostavno se pridružila njoj i svom ocu u čitanju.

„Ova fotografija nije nameštena.

Pre nekoliko meseci smo deci oduzeli uređaje sa ekranima. Zašto? Zato što su moji slatki mališani počeli da se ponašaju kao čudovišta. A meni se to nije sviđalo.

Dozvoljavali smo im to samo jedan sat dnevno, ali ipak, ekrani i elektronski uređaji su umanjili njihovu kreativnost, izazivali razdražljivost, svađe i plač. To mi se nije sviđalo. Pa sam stavila tačku na to.

Bunili su se ceo minut, a onda su se smirili. Nisam mogla da verujem koliko je lako. Ozbiljno, bilo je kao da su mi se moja deca vratila.

Posmatrala sam kako moja deca prelaze iz faze zavisnosti od elektronskih uređaja u fazu zajedničkog igranja, kreiranja, pa su čak napravili i svoju ’školu‘. Nisam mogla da verujem koliko je bilo lako.

Podrazumeva se, tehnologija može da bude korisna kada se pravilno upotrebljava... ali posle procene ponašanja moje dece, znala sam da nam treba odmor od tehnologije.

Tokom naše detoksikacije od ekrana, jednog vikenda moja deca su se budila, jedno po jedno, i videli su mene i mog muža kako čitamo u krevetu.  Uzeli su svoje knjige i pridružili nam se. U restorane sada nose gomile knjiga umesto tablete. Za samo 7 meseci, moja ćerka je postigla ogroman napredak u čitanju.

Zaista preporučujem porodičnu pauzu u korišćenju svih uređaja sa ekranom.“

"We did not stage this photo. Months ago, we removed screen time from our kids. Why? Because my precious babies were...

Posted by Love What Matters on Thursday, November 7, 2019

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Sve više žena želi da bude „kul tetka“ umesto da imaju svoju decu „Najverovatnije nikada neću biti majka. Ali, znate šta ću da budem? Kul, singl b...
Ispovest muža: „Moja žena je abortirala, a da mi to nije rekla, sada traži od mene da joj platim 50.... „Oboje dobro zarađujemo, a ona traži od mene da joj platim za vreme kada će biti...
„Šta god da se desi, mama će te uvek voleti“ - Saveti koje svaka majka treba da kaže svojoj ćerki „Još juče je bila mala devojčica koja je trčala bosonoga po našem travnjaku, a d...