Odgovor na 10 najguglanijih pitanja o zdravlju u 2019. godini

Danas, o čemu god da imamo pitanje, svi prvo proveravamo Google, posebno kada je reč o problemima sa zdravljem.

odgovor-na-10-najguglanijih-pitanja-o-zdravlju-u-2019-godini-01.jpg

Google vodi evidenciju o tome koja pitanja i pojmovi se najviše pretražuju, pa sada imamo listu sa najguglanijim pitanjima u vezi sa zdravljem za 2019. godinu.

Iako možda ovaj pretraživač nudi rešenje za mnoge zdravstvene probleme, Google nikada ne može da zameni dijagnozu ni terapiju lekara.

U nastavku pogledajte pitanja u vezi sa zdravljem koja su najviše pretraživana i odgovore na njih:

1. Kako se smanjuje krvni pritisak?

Važno je da znate da krvni pritisak može da se menja u toku dana. Ponekad on zavisi i od situacije u kojoj se nalazite.

Ipak, ako duži period imate visok krvni pritisak, tako se povećava rizik od infarkta, moždanog udara i sličnih zdravstvenih problema.

Ako imate visok krvni pritisak, nemojte nikada da uzimate lekove na svoju ruku. Prvo treba da se pobrinete da napravite određene promene u životnim navikama, kao što su smanjenje konzumiranja soli, skidanje kilaže, fizička aktivnost i slično.

Podrazumeva se, vaš lekar najbolje zna šta treba da uradite.

odgovor-na-10-najguglanijih-pitanja-o-zdravlju-u-2019-godini-02.jpg

2. Šta je keto?

Reč „keto“ može da se odnosi na mnogo stvari, ali su oni koji pretražuju najčešće zainteresovani za istoimenu dijetu.

Keto dijeta je način ishrane u kojem se ograničava unos ugljenih hidrata, dok masti obuhvataju najveći deo unete hrane. Ova dijeta se razlikuje od drugih najviše po tome što podstiče unos masti.

Ideja je da kada „osiromašite“ organizam od ugljenih hidrata, vaše telo više neće koristiti energiju dobijenu iz njih ili iz šećera, pa će početi sagorevanje masti.

Ali, pitanje koje sve najviše muči jeste da li je ova dijeta zdrava. Na žalost, još uvek nisu napravljena dugoročna naučna istraživanja, ali je poznato da ovom dijetom ograničavate unos veoma važnih hranljivih materija. Zbog ovoga mogu nastati problemi sa jetrom, bubrezima i konstipacijom.

odgovor-na-10-najguglanijih-pitanja-o-zdravlju-u-2019-godini-03.jpg

3. Kako da prestanete da štucate?

Ne postoji naučno dokazan metod koji sprečava štucanje, jer je teško izvesti istraživanja o ovoj problematici.

Štucanje je nepredvidljivo, ali ipak postoji nekoliko potencijalnih „lekova“.

- Promena ritma disanja: U ovom slučaju pokušajte da svesno promenite ritam disanja, da zadržite dah neko vreme ili da dišete u papirnu kesu.

- Konzumiranje ili ispiranje hladnom vodom: Veruje se da će štucanje verovatno prestati ako grlo isperete hladnom vodom ili ako popijete vodu.

- Plaženje jezika: Ovo je još jedan metod koji navodno sprečava štucanje.

- Plašenje: Do sada ste sigurno čuli da će štucanje prestati ako vas neko uplaši dok štucate.

odgovor-na-10-najguglanijih-pitanja-o-zdravlju-u-2019-godini-04.jpg

4. Koliko dugo traje grip?

Simptomi gripa mogu da traju od 3 do 7 dana, pod uslovom da ne nastanu komplikacije, a „zarazni“ ste već od prvog dana.

Zanimljivo je to što jedna trećina ljudi sa gripom uopšte ne oseća simptome, ali to ne znači da ne mogu da prenesu zarazu.

odgovor-na-10-najguglanijih-pitanja-o-zdravlju-u-2019-godini-05.jpg

5. Šta izaziva štucanje?

Nije sasvim jasno šta tačno izaziva privremeno štucanje. To može da bude pun želudac, bilo hranom ili gasovima, promena temperature, a ponekad i stres.

Kod čestog i hroničnog štucanja, priča je drugačija. U ovom slučaju, stalno štucanje može da pokaže da nešto iritira dijafragmu ili nerve koji je kontrolišu.

Ako štucanje traje duže nego obično, najbolje je da posetite svog doktora.

odgovor-na-10-najguglanijih-pitanja-o-zdravlju-u-2019-godini-06.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...
Za moderno venčanje: 7 trendova koji će obeležiti svadbe u 2018. godini Sto sa dezertom, viseći cvetni aranžmani, kao i torte u boji predstavljaju deo d...
Vruća pitanja o seksu + odgovori koje svaka žena želi da zna Ljubav između dva emotivna partnera nije garancija za odličan seks. Ovo je razlo...
Uporedite dužinu prstiju i saznajte više o karakteru, zdravlju i poslu Da li ste znali da dužina domalog prsta i kažiprsta može da vam otkrije mnogo li...
Tramp će dobiti drugi mandat, stvari će zavladati svetom - čovek koji tvrdi da je putnik kroz vreme,... Misteriozni čovek po imenu Noa naziva sebe putnikom kroz vreme i tvrdi da dolazi...
Top 18 stvari na koje su ponosne žene koje žive u 2018. godini Moderne žene dele račun u restoranu, govore ono što misle i istovremeno su i jak...