Direktor Levi’s-a nije oprao farmerke 10 godina - Zašto ni vi ne treba da ih perete?

Izvršni direktor Levi’s-a, Čip Berg tvrdi da ne treba da perete farmerke, a njegove farmerke nisu videle veš-mašinu već 10 godina.

direktor-levi-s-a-nije-oprao-farmerke-10-godina-zasto-ni-vi-ne-treba-da-ih-perete-1.jpg

Još pre nekoliko godina Berg je otkrio da svoj omiljeni par farmerki nosi već 10 godina i da one još uvek nisu videle kako izgleda veš-mašina, a sada je ponovo u jednoj izjavi napomenuo da treba da prestanete da perete svoje farmerke.

Umesto da ih pere u veš-mašini, on samo čisti delove koji su isprljani ili ih pere na ruke.

„Farmerke čistim na mestima na kojima imaju fleku koja treba da se očisti, ili ih, u najgorem mogućem slučaju, perem na ruke. I to radim sam. Volim farmerke i brinem se o njima.“ – izjavio je direktor Levi’s-a.

direktor-levi-s-a-nije-oprao-farmerke-10-godina-zasto-ni-vi-ne-treba-da-ih-perete-2.jpg

Ono što većinu čudi jeste kako može da nosi prljave farmerke, sa toliko nagomilanih bakterija koje se godinama skupljaju na njima, a nisu nikada oprane.

Verovali ili ne, prema izvršnom direktoru brenda za netoksično čišćenje odeće, Keli Lav, navodno to i nije problem ako ih redovno provetravate na vazduhu i suncu.

direktor-levi-s-a-nije-oprao-farmerke-10-godina-zasto-ni-vi-ne-treba-da-ih-perete-3.jpg

Ona kaže da njihovo uobičajeno, svakodnevno nošenje na normalnim mestima vaše zdravlje ne može da izloži riziku i da ne treba da se plašite mikroba.

U stvari, to što ćete ih na nekoliko dana ostaviti napolju na vazduhu i suncu dok ne izgube neprijatne mirise, bolje je nego da ih perete u veš-mašini.

Ako nema dovoljno sunčeve svetlosti i zamrzivač će završiti posao, ali ćete to morati da ponovite nekoliko puta, dok se farmerke ne oslobode mirisa i nečistoća.

Ako direktor Levi’s-a sledi ovo pravilo, mislite li da treba da ga poslušamo?

direktor-levi-s-a-nije-oprao-farmerke-10-godina-zasto-ni-vi-ne-treba-da-ih-perete-4.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: facebook.com

Možda vas zanima:

10 razloga zašto vaš dom izgleda nesređeno, iako redovno čistite Koliko god da je čišćenje važno, podjednako je važno da ne pravite nekoliko klju...