Moj otac me naučio...

Moj otac mi je dao najlepši poklon koji ja danas darujem drugima, a to je poverenje.

moj-otac-me-naucio-1.jpg

U životu devojaka očevi igraju veliku i ključnu ulogu koja se kasnije odražava na njihov budući život. Odnosno, kada devojčica treba da odraste i direktno se suoči sa celim svetom izvan zaštitničkog zagrljaja svoga oca.

Otac me je zaista naučio najvažnijim životnim lekcijama i ove principe treba da zna svaka devojka.

Naučio me je da sam zaista posebna. Uvek mi je govorio da svaki čovek nosi nešto posebno i izuzetno u sebi i da vremenom nauči da to iskoristi u dobre svrhe.

Govorio mi je da je najvažnije da sam srećna i to mi je pomoglo u potrazi za mojom drugom polovinom.

Otac me je naučio da zaslužujem najbolje od života. Na najrazličitije načine se trudio da me nauči koliko je važno imati samopouzdanje i da nikad ne odustanem od svojih snova.

Ako želite da vaša ćerka bude srećna, onda joj stavite do znanja da nije važno šta drugi misle o njoj.

Naučio me je kako da i pored svih padova u životu ostanem dovoljno jaka i da se izborim sa svim teškoćama.

Koliko god da to želimo, naš otac neće biti kraj nas u svakom trenutku našeg života, i on to zna, pa zato svoju ćerku uči da bude istrajna.

Nikada nemojte biti prestrogi prema svojoj ćerki, već je naučite kako da ima samokontrolu u određenim situacijama.

Samodisciplina je ključna stvar u životima devojaka, a tu lekciju im daju njihovi očevi.

Nikolas Sparks kaže: „Biti roditelj je najteža stvar koju ćete raditi u životu, ali će vas naučiti šta je to bezuslovna ljubav”. To je ono čemu me je moj otac naučio.

Dužnost oca je da pokaže svojoj ćerki šta je to ljubav.

moj-otac-me-naucio-2.jpg

Na taj način devojka razvija svoj unutrašnji svet i tako shvata šta je potrebno za bezuslovnu ljubav i kako da je pronađe u svom budućem životu.  

Zato, očevi, ne zaboravite da svojim ćerkama posvetite svo svoje vreme i pažnju.

A. A. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Tata, hvala ti što si me naučio da u životu nisu najvažnije materijalne stvari Tata, hvala ti što si me naučio: Da u životu nisu najvažnije materijalne stva...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...
Kako sam shvatila da sam osim mama postala još i otac, brat, nindža, Rambo, vučica, lavica itd. sa s... Šta su me naučila samostalna dugogodišnja letovanje i putovanja sa malim detetom...