Lepotice, lepo si se prodala, ali - da li je vredelo?!

Izgledaš tako bedno u sred tog luksuza... Izgleda da nisi uspela da kupiš sreću, zar ne?

lepotice-lepo-si-se-prodala-ali-da-li-je-vredelo.jpg

Sediš u njegovoj senci, uvek, svuda. Kao da imaš oštećenje kičme otkad si se udala za njega. Više nisi devojka neukrotivog duha i magičnog temperamenta kakvu smo te znali, sad si postala samo jedna družbenica.

Smeješ se. Stalno. Na te dosadne šale. On nema manire, ni lepotu, ni inteligenciju, samo od tate nasleđenu debelu štednu knjižicu. Ali, ti se smeješ, slađi ti je ukus novca nego gorčina u ustima posle svakog seksa sa njim.

Ne uzbuđuje te ni seksualno, ni intelektualno. Prokockala si život da bi otišla do Njujorka, da bi imala odeću od kadife, dijamante. Lep je sav taj sjaj, ali nekako nema vrednost.

Sediš pored njega kada si bolesna, a on te i ne pogleda. Sediš pored njega dok flertuje sa sekretaricom i čini te mizernom. Sediš pored njega dok te potcenjuje u društvu jer si „bednik“ kojem je on pokazao svet. Sediš pored njega i izgledaš jadno u svoj toj raskoši.

Više ne sijaš kao ranije. Sada svi znaju tvoju cenu. Uzalud se trudiš da pokažeš neku vrednost, svi su svesni da to nije tvoje perje. Ne, nisi iz tog visokog društva, ma koliko uporno ubeđivala sebe u to.

Svaki potez koji činiš da se tu uklopiš čini te smešnom. Ne ide ti prirodno, glumiš. Trudiš se da budeš deo tog sveta za koji si platila previsoku cenu da uđeš. Taj blještavi svet kao da kažnjava tvoju nečasnu igru tako što ti je zatvorio ulaz.

Prirodno krzno, cigare, vina sa vrtoglavim cenama. Sve to spojeno sa tobom je kao jeftina maska. Čitaj više o tome, uči više. Ako si već odlučila da budeš njegova trofej supruga, barem se potrudi da se snađeš.

Ali, još mi nije jasno kako ćeš živeti bez ljubavi. Iz daleka se vidi da ga uopšte ne voliš. Trudiš se da budeš dobra supruga, ali uzalud. Oči kao da su ti pune zavisti za sve te zaljubljene parove oko vas. Odnos sa njim ti je hladan. Svaki fin potez prema njemu kao da traži tonu uložene energije.

Da ga voliš, ne bi bilo tako. Znaš ti dobro da ne bi bilo tako. Jednom davno i ti si znala iskreno da voliš. Volela si tako spontano, bez pravila, bez računa. Imala si pored sebe muškarca čije srce ti je bilo lepo, čiji lik je bio mio tvojoj duši. Pa, čak i da te je razočarao, to nije razlog da se nekome prodaš.

Ali, kada bolje razmislim, ništa nije opravdanje. „Srebroljublje“ je odavno tvoja karakterna osobina. I nije to tako loše. Ali, trebalo je da se potrudiš da sama zaradiš. Nisi smela da prodaš srce i zadnjicu. Ali, uradila si to. Bravo. Nikada nisi više sijala, a nikada nisi jadnije izgledala. Čestitke za posao života.

Samo se nadam da ćeš jednog dana sebi moći da kažeš – vredelo je žrtve. Do tada ti želim zdravlja u Novoj. Pare imaš. Ljubav ti sigurno neće doneti.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Svakog dana se na poslu hvali sa koliko je žena spavao, a žena mu je najlepši anđeo... (18+) Dolazio je na posao sa sočnim ispovestima tipa „Uh, al sam razvalio jednu viso...