Zagrli svoga oca, ne dozvoli da mu se srce cepa dok plačeš za nekim gubitnikom!

Zašto ljubav svoga oca uzimaš zdravo za gotovo, ne ceniš je dovoljno i ne govoriš mu da ga voliš, a to radiš sa ljudima koji nisu zaslužili?

zagrli-svoga-oca-ne-dozvoli-da-mu-se-srce-cepa-dok-places-za-nekim-gubitnikom.jpg

Gledam je sklupčanu na krevetu, nema želju za životom, kao da su joj svi brodovi potonuli, kao da sutra ne postoji, za nju više nema nijansi, sve je potpuno crno... Zašto? Zato što više nema njega, zato što je ostavio muškarac kojem je dala srce za samo 10 meseci, i bez njega ne vidi budućnost...

Ti, draga moja, kojoj su oči presušile od suza, da li znaš koliko ovo boli tvoje roditelje? Da li znaš da se tvome ocu srce cepa dok gleda kako ti se zbog nekog muškarca zdravlje ruši, kako sama sebe lomiš i uništavaš?

Pomisli malo i na njega. Na čoveka koji te je odgajio i koji te godinama unazad obasipa ljubavlju. Za njega nikada nemaš vremena za jedno „volim te“, za iskreno „hvala“, za „izvini“ kada pogrešiš.

Njegovu ljubav uzimaš zdravo za gotovo, a tamo nekom strancu dozvoljavaš da ti cepa srce. Njemu ćeš dati svo slobodno vreme i najlepše reči i najnežnije zagrljaje, a za to isto za svoga oca nemaš vremena, nemaš želju.

Ceo život te štiti i ceo život bdije nad tobom, i on je, zajedno sa tvojom majkom, jedini koji bi za tebe dao i svoj život ako je potrebno. Da, u bukvalnom smislu te reči, dozvolio bi da mu uzmu srce iz grudi samo zbog tebe. Ko bi drugi to uradio? Taj muškarac zbog kojeg plačeš? Veruj, nikada!

Samo te nekoliko ljudi voli istinski i bezuslovno, a taj stari dragi čovek kod kuće, na kojeg gledaš kao na senku sve dok ti ne zatreba zbog nečega, on živi za tebe. Osmehom, lepom rečju, znakom ljubavi, možeš mu dan učiniti najlepšim.

Ljudima će pričati da je ćerka danas učinila nešto za njega. Hvaliće se ljudima jer su tvoji zagrljaji za njega luksuz. On ceni tvoju ljubav i ona mu je jedna od najsvetlijih tačaka u životu.

Zašto si onda škrta na toj ljubavi? Zašto onda ne otvoriš svoje srce za njega, a ne da ceo život ljubav deliš ljudima koji je nisu zaslužili?

On sam neće zatražiti tvoje zagrljaje. Praviće se da je jak bez tebe. Nije ni normalno da moli ljubav od svog deteta. Ti njegovo čedo, njegova najsvetlija zvezdo, osvesti se i prestani da plačeš u krevetu zbog nekog gubitnika.

Pruži ljubav onima oko sebe koji te bezuslovno vole. Zagrli oca, poljubi majku, a drugima otvori srce samo ako to istinski zaslužuju.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com