„Imam sreće što sam je pronašao da me trpi“! А čime je ona zaslužila kaznu poput tebe– da li si se zapitao?

On je bio predivan za sebe i za sve ostale, osim za ženu koja ga je volela celim svojim srcem.

imam-srece-sto-sam-je-pronasao-da-me-trpi-cime-je-ona-zasluzila-kaznu-poput-tebe-da-li-si-se-zapitao.jpg

Predivan je čovek, za sebe i za sve oko sebe… Sa velikim srcem, zabavnim karakterom, spremnošću za avanture, sa željom da pomogne i sa neviđenim apetitom za uspehom. Predivan za sve, osim za nju.

Izuzetak je njegova supruga koja mu je najveća podrška pune dve decenije, koja trpi sve njegove ispade, koja ga noću čeka i koja mu je svakodnevno potpuno posvećena. On je ipak dobar za sve, samo je prema njoj loš.

Sada mu je na poslednjem mestu. Kao bokserska vreća na koju istresa svoje emocije i čije prisustvo u svom životu uzima “zdravo za gotovo”.

Dok ide sa drugima u kafanu do rane zore – ona ga čeka, dok juri poslovne ponude – ona ga čeka, dok nema vremena za svoju decu – ona ga razume, dok ga drugi osuđuju zbog ponašanja prema njoj – ona ga opravdava. Ipak, ne zaslužuje opravdanje!

Nisu mu dovoljno opravdanje reči „Moja žena je anđeo, imao sam sreću što sam je našao da me trpi“. Razmislite samo koliko tona sebičnosti sadrže ove reči?

Sasvim je u redu verbalno odati priznanje, ali ako je neko svestan da drugome nanosi bol i ne preduzima ništa povodom toga, nije u redu, zar ne? Da li je ona rođena tebe da trpi? Da li ljubav znači trpeti nekoga ili tu ipak postoje i kompromisi i davanje i razumevanje?

On je uvek zvezda koja mora biti u centru pažnje, a ona njegova senka. Uvek spremna da mu bude vetar u leđa i uvek puna praštanja i razumevanja.

S druge strane, on nikada nije žrtvovao ništa zbog nje i zajednice sa njom. Sa njega zrači stav da je sa njom samo zato što ga nijedna druga ne bi trpela.

Zar je žena koja ume najiskrenije da voli zaslužila da bude kažnjena na ovakav način? Ili je tako uvek u životu, dobri ljudi izvuku deblji kraj. Izgleda da joj se obilo o glavu to što zna da prećuti i proguta.

Verujem da njen partner, koji je zaljubljen u sebe, je nikada neće voleti ni polovinu onoga koliko voli sebe. Verujem da bi on pobegao još prve godine braka da su karte u životu podeljene drugačije, pa da se on našao u njenoj koži. Verujem da nije svesan da je kazna biti pored njega, ali ga neko prevgiše voli i ide protiv sebe u ime ljubavi.

Verujem da će shvatiti na kraju, kada pređe sve njene granice tolerancije i kada ga ostavi. Verujem da će biti prekasno i da će svima govoriti da je imao sreće što je imao, ali da je bio glup što je nije cenio. Verujem, istinski i od srca verujem, da će se ona konačno osvestiti…

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...