Iz dnevnika jedne plavuše

Plavuše su se pokazale kao loši vozači. Barem tako tvrde priče. Evo još jednog dokaza. Nasmejte se uz isečak iz dnevnika jedne plavuše.

iz-dnevnika-jedne-plavuse.jpg

14. mart

URAAAAAA! JESSS.JESSSS.JESSSSS
Konačno mogu da vozim kola, a da mi instruktor sve vreme ne ponavlja: „PAZI! Ideš kontra, pazi PEŠAAAK! I slične gluposti.

U stvari, ja stvarno ne razumem kako sam mogla da ga trpim da mi priča cele dve godine.

8. april

U auto školi danas prave žurku zbog moje vozačke.
Instruktori su bili zaista uzbuđeni. Jedan od njih mi je čak i priznao da je bio u crkvi i ostavio prilog za mene.

Drugom su zasuzile oči iako nije želeo da to primetimo, a kolega do njega mi se poverio da planira da se napije od sreće. Strašno su ljubazni. Baš su srca i volim ih, ali moram da priznam da mi je pomalo i čudno.

Pa nije vozačka dozvola tako velika stvar za takvu radost, a?

14. april

Kupila sam kola. Crvena. Ali sam odmah morala da ih ostavim u servisu da zamene zadnji branik. Mislim jbg, pa š'a da radim, ubacila sam u rikverc umesto u prvu. Pa nemam toliko iskustva. Vozim tek nedelju dana, helooooou.

16. april

Konačno. Evo ih. Moja kola su stigla kući. Toliko sam im se obradovala da sam rešila da se provozam čim su ih dovezli. Izgleda da su i drugi imali istu takvu ideju, da se provozaju iza mojih novih kola. Iza mene se odmah napravila cela kolona.

Legli su na sirene kao ludi, bre... Izgleda da je bila svadba, pa kako bih im se pridružila usporila sam sa 20 na 15 km/h. Znala sam da će im se dopasti moja ideja. Posle toga nisu prestajali da sviraju.

23. april

Komšije su mi vrh. Ekstra ljudi. Stavili su ogroman natpis PAZI, KOMŠINICA VOZI!!! I dali su mi duplo mesto na parkingu, a deci su zabranili da se igraju napolju dok se parkiram. Znam da ne žele da mi smetaju dok se parkiram. Stvarno su srca.

30. april

Vozači iza mene svaki dan mi samo trube i daju mi nekakve znake. Mislim da je to veoma ljubazno sa njihove strane, ali i opasno.

Jedan tip mi je nešto pričao, ali ja nisam mogla da ga razumem jer nisam mogla da nađem taster za otvaranje prozora i za malo da povredim jednog pešaka. Sreća njegova što sam vozila 15 km/h.

10. maj

Ovi vozači su mi svaki dan sve čudniji. Ne samo što mi mašu, već mi i viču za vreme vožnje. Ja stvarno ne razumem šta žele pošto još uvek ne mogu da nađem taster za otvaranje prozora.

Izgleda da žele da mi daju neku informaciju, pošto danas kao da sam čula jednog kako mi viče: "Idi kući, bre, IDI KUĆI....!!!" Mislim, pa otkud on zna da li ja idem kući. Čudno, zar ne?

Kada nađem kako se otvara prozor, definitivno će mi biti lakše, moći ću da čujem šta mi viču.

19. maj

Noću je grad katastrofalan sa osvetljenjem. Danas sam prvi put vozila kola noću. Ali sam sve vreme morala da držim upaljena duga svetla, inače ništa ne bih videla.

Izgleda i da drugi vozači ništa nisu videli. Vidim da čim ja upalim dugačka, i oni nasuprot meni ih pale.

Samo mi nije jasno zašto mi sviraju. Da li tako plaše i jure mačke i kučiće da im ne pretrčavaju, ko će ga znati. Ma stvarno čudaci.

26. maj

Danas sam imala saobraćajku. Ušla sam u kružni tok, ali sam ušla u špic, bilo je prepuno kola. Ne želim da preterujem, ali je sigurno bilo jedno 4 auta.

I nikako nisam mogla da izađem. Kružila sam sigurno bar sat vremena. Mislim, počelo je da mi se vrti u glavi od svog tog kruženja i na kraju sam udarila u spomenik koji je na sred kružnog toka.

Mislim da mora da se ograniči vožnja u kružnom toku na maksimalno jedan auto.

3. jun

I danas me zadesila nesreća. Otišla sam da uzmem kola sa servisa i na izlazu umesto da stisnem kočnicu, pritisla sam gas. Udarila sam u jedna kola i skršila sam celu desnu stranu. I, bre, pazi koja koincidencija. Ispade da je to bio moj instruktor.

Koliko je to dobar čovek, nemate pojma. Sve vreme sam mu vikala da sam ja kriva, a on, srce, udarao se po glavi i vikao"Oprosti mi, bože, oprosti mi, bože".

E. P. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com