Kаkо možeš da izlaziš sama sa muškarcima, a imaš dečka?

E, ovo je pitanje koje ne razumem, pitanje za koje nema mesta kada je reč o vezi baziranoj na poverenju: „Kako možeš da izlaziš sama sa muškarcima, a imaš dečka?“

kako-mozes-da-izlazis-sama-sa-muskarcima-a-imas-decka.jpg

A zašto ne bih mogla? Imam dečka, nemam robovlasnika koji mi govori kako treba da živim i šta mi je dozvoljeno, a šta ne. Zar poverenje nije osnova ljubavi? Je l’ da da se kule ne grade na nestabilnim temeljima? Je l’ jasno da, ako želim da ga izneverim, izneveriću ga i dok misli da spavam?

Izgleda da sam imala sreće što sam našla dečka koji ima gram svesti u vezi ove situacije, pa me ne davi ni oko toga zašto su mi sorcevi prektatki niti kada idem da popijem kafu sa drugarima. Nekako zrelo razmišlja, samouveren je, nekako je umeo da proceni da li sa mnom može da gradi život ili sam samo devojka za avanturu kojoj se ne može verovati.

Izgleda da zna da ga volim. Izgleda da je svestan da se život ne sastoji u tome da nekome staviš okove. Kao da zna da je samopouzdanje seksi, zna da kada vidi da njegova devojka sedi sama na kafi sa tri muškarca to nije mrlja na njegovoj reputaciji, niti kraj sveta.

Neverstvo se javlja kada nema dovoljno ljubavi, kada nešto nedostaje. Kada je ljubav jaka kao naša, na svetu ne postoje drugi muškarci, žene, jedan/na je sasvim dovoljno.

Ali kako da dokažeš „tipičnim Balkancima“ koji se busaju u grudi „moja devojka sama da šeta sa muškarcima, pa zube ću joj polomiti“. Kako? Ајde zabrani joj i drugare iz detinjstva, kolege s posla, prijatelje njenog brata, sve što je muško – opasno je, izbaci ga iz njenog života.

Dokle sa ovakvim neracionalnim ponašanjem? Dobijem ospice kad čujem: „Jao, pustio te da sama šetaš. Zašto mu to radiš?“

Nije mi jasno šta mu radim? To što sam izašla sa prijateljem iz detinjstva sa kojim imam više uspomena i zajedničkog iskustva nego sa novopečenom drugaricom na poslu?

To što nesigurni muškarci čuvaju devojke pod ključ je dokaz koliko nemaju poverenj u njih, koliko sami u sebe ne veruju, koliko im je veza bezvredna, koliko nema poente da ostanu zajedno. Upravo te devojke, stavljene pod ključ, najviše varaju.

Jednom će izaći i kao „kuče sa lanca“, biće im potreban izduvni ventil od svega što su im njihove snažnije polovine priredile, od zatvora u kome žive. Plus, toliko mnogo im se govori o temi da žele da im daju motiv da imaju o čemu da pričaju.

Ozbiljno, nema potrebe da se ispijanje kafe sa drugarima smatra zlodelom. Ipak smo u 21. veku. Smešno je. Nema poentu. Ne treba vam takva veza u životu.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...