Ne pijete dovoljno vode i još 9 razloga zašto nemate bujnu i zdravu kosu

Da li preskačete masku za kosu ili često koristite „jače“ proizvode koji sadrže alkohol i slične sastojke? Onda je možda to razlog zašto niste zadovoljni izgledom svoje kose.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-01.jpg

Kada je nega kose u pitanju, svi imamo različite potrebe jer svi imamo različite tipove kose. Zato je važno da otkrijete proizvode i tretmane koji najviše odgovaraju baš vama.

Međutim, neke greške prilikom nege kose imaju štetan uticaj kod svih, pa je najbolje da ih izbegavate ako niste zadovoljni njenim izgledom.

10 razloga zašto nemate bujnu i zdravu kosu:

Ne koristite regenerator ili masku za kosu

Regenerator i maska omekšavaju kosu i tako olakšavaju češljanje. Imaju i sastojke koji poboljšavaju stanje kose, pa bi trebalo da budu deo vaše rutine.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-02.jpg

Ne pijete dovoljno vode

Hidratacija je važna i za vaše zdravlje, ali i za vaš izgled. Ako pijete dovoljno vode tokom dana, i sami ćete primetiti da će, ne samo vaša kosa, već će i vaša koža i nokti izgledati mnogo bolje.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-03.jpg

Koristite veoma jake preparate za kosu

Nemojte stalno koristiti šampone za temeljno pranje kose ili profesionalne proizvode koji su „jači“. Izbegavajte i dodatke za kosu koji sadrže alkohol i silikon.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-04.jpg

Retko odlazite kod frizera

Redovno skraćivanje ispucalih vrhova je ključno za zdravu kosu. Čim vrhovi ispucaju, nijedan tretman vam neće pomoći, osim odlaska kod frizera.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-05.jpg

Češljate kosu veoma često

Ne bi trebalo da preskačete češljanje kose, ali ne treba ni da preterujete. Idealno je da se češljate dva puta dnevno – jednom ujutru i jednom uveče.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-06.jpg

Još pet grešaka na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Umivate lice sapunom i još 9 loših navika za lepotu koje treba da zaboravite Iako micelarna voda uklanja veći deo šminke, ona ne omogućava temeljno čišćenje ...