Ne pijete dovoljno vode i još 9 razloga zašto nemate bujnu i zdravu kosu

Da li preskačete masku za kosu ili često koristite „jače“ proizvode koji sadrže alkohol i slične sastojke? Onda je možda to razlog zašto niste zadovoljni izgledom svoje kose.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-01.jpg

Kada je nega kose u pitanju, svi imamo različite potrebe jer svi imamo različite tipove kose. Zato je važno da otkrijete proizvode i tretmane koji najviše odgovaraju baš vama.

Međutim, neke greške prilikom nege kose imaju štetan uticaj kod svih, pa je najbolje da ih izbegavate ako niste zadovoljni njenim izgledom.

10 razloga zašto nemate bujnu i zdravu kosu:

Ne koristite regenerator ili masku za kosu

Regenerator i maska omekšavaju kosu i tako olakšavaju češljanje. Imaju i sastojke koji poboljšavaju stanje kose, pa bi trebalo da budu deo vaše rutine.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-02.jpg

Ne pijete dovoljno vode

Hidratacija je važna i za vaše zdravlje, ali i za vaš izgled. Ako pijete dovoljno vode tokom dana, i sami ćete primetiti da će, ne samo vaša kosa, već će i vaša koža i nokti izgledati mnogo bolje.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-03.jpg

Koristite veoma jake preparate za kosu

Nemojte stalno koristiti šampone za temeljno pranje kose ili profesionalne proizvode koji su „jači“. Izbegavajte i dodatke za kosu koji sadrže alkohol i silikon.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-04.jpg

Retko odlazite kod frizera

Redovno skraćivanje ispucalih vrhova je ključno za zdravu kosu. Čim vrhovi ispucaju, nijedan tretman vam neće pomoći, osim odlaska kod frizera.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-05.jpg

Češljate kosu veoma često

Ne bi trebalo da preskačete češljanje kose, ali ne treba ni da preterujete. Idealno je da se češljate dva puta dnevno – jednom ujutru i jednom uveče.

ne-pijete-dovoljno-vode-i-jos-9-razloga-zasto-nemate-bujnu-i-zdravu-kosu-06.jpg

Još pet grešaka na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Таbela: Koliko vode dnevno treba da pijete prema težini? Iako većina ljudi tvrdi da svaki čovek treba da unese makar 2 litra vode dnevno,...
Мuški izgovori: Zašto sam izneverio trudnu ženu? Ne posotoji razlog koji može opravdati preljubu za vreme trudnoće. Ipak, preljub...
Мladi prvo rade, pa biraju fakultet: 5 razloga zašto je Švedska zakon zemlja za život Oba roditelja imaju porodiljsko odsustvo, a prosečni životni vek je 82 godine. Z...
Коji prinčevi su još uvek singl? Моžda su prinčevi Vilijam i Hari već u braku i zasnivaju svoje porodice, ali je ...
Živote, samo sam želela da budem dobra majka, zašto mi nisi dozvolio? Danas je 240. dan, očekujem da tvoje malene noge pomere moj veliki stomak. Da...