„Srećan 2. rođendan zlato moje, mama te voli do neba“, zbog čega ovakve čestitke na Fejsbuku?

Ups, vaše dete nema Fejsbuk, neće pročitati ovu čestitku, a zar nije njemu namenjena? Koja je poenta?

srecan-2-rodendan-zlato-moje-mama-te-voli-do-neba-zbog-cega-ovakve-cestitke-na-fejsbuku.jpg

„Srećan rođendan zlato mamino, ti si naš najveći blagoslov, volimo te ja i tata i želimo svu sreću ovog sveta. Tvoj osmeh je naša svetlost. Dan kada si se rodila nam je promenio život. Ovo je tvoj dan, srećan ti 2. rođendan. Dve godine sreća, jedna puna vreća“, čitam na Fejsbuku i zbunjena sam.

To detence nema Fejsbuk, neće pročitati ovo, plus uopšte i ne zna da čita. Odakle potreba da našoj deci čestitamo rođendan na društvenim mrežama?

Zaista nisam hejter i volim predivne porodične fotografije i manifestacije različitog tipa najsvetije ljubavi koja postoji, ljubavi na relaciji roditelj-dete, ali zaista nema potrebe da vašem detetu čestitate rođendan na Fejsbuku tako što ćete mu se lično obratiti. Koji je cilj? Da naglasite koliko ga mnogo volite, da ceo svet čuje to?

Pa, jasno je! Svi roditelji obožavaju svoju decu, tope se od emocija pri svakom njihovom pogledu, žele im najbolje i za njih bi život dali. Nema potrebe da to dokazujete dirljivim objavama na Fejsbuku.

Ako želite da obeležite rođendan, dovoljno je da okačite fotografiju vašeg mališana i napišete da puni 2 godine ili da objavite zajedničku fotografiju sa proslave. To je melem za oči.

Ova besmislena čestitka je toliko čudna da čak iritira. A potom i svi ti komentari ispod: „Nek’ je živo i zdravo sunašce, veliki da poraste, voli ga teta Jasna“, su isto tako čudni. Sunašce će osetiti tu ljubav kada teta Jasna dođe u goste, kada ga zagrli i možda mu kupi neku interesantnu igračku, a ne kada mu napiše na Fejsbuku da ga mnogo voli. Sunašce nije svesno toga. Nema Fejsbuk. Nema potrebe za čestitkama sa ličnim obraćanjem.

Ili pak one fotke gde dete samo priča o aktivnosti koju je imalo. Okačena fotografija deteta i psa u dvorištu i opis: „Оvo je moj prijatelj Borko, mnogo volimo da trčimo zajedno“ ili fotografija iz kuglane: „Ја sam šampion u kuglanju, danas sam postavio rekord.“

A potom niz haštaga koji se koriste za apsolutno svaku detetovu fotografiju: #mysunshine, #babylion, #theloveofmylife, #myhappiness, #familygoals itd.

Umesto da trošite vreme pišući emotivnu rođendansku čestitku na Fejsbuku, koja će dirnuti sve vaše virtuelne prijatelje i sakupiti 300 lajkova i 70 komentara, potrošite vreme na produktivniji način, pružajući vašem detetu ljubav. Na primer, ove godine mu sami napravite pinjatu u obliku njegovog omiljenog lika, punu slatkih iznenađenja i time izmamite osmeh na njegovom licu.

Tu čestitku za rođendan će vaše dete razumeti i ceniti, naravno, začinite je čvrstim zagrljajem i tonom poljubaca.

#SREĆA, #REALNOST, #TRENUCIKOJISEPAMTE

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
Ne, svekrvo, nikada te neću zvati „mama“ Jedna od smešnijih stvari o kojima i dalje raspravljamo u Srbiji, uprkos datumu ...
Kako sam shvatila da sam osim mama postala još i otac, brat, nindža, Rambo, vučica, lavica itd. sa s... Šta su me naučila samostalna dugogodišnja letovanje i putovanja sa malim detetom...