Najsnažnija žena koju sam ikada upoznala...

Moja majka - najsnažnija žena koju sam upoznala u svom životu. Sedela je na stolici pored mene. Nije izgledala baš najbolje. Primetila je da je gledam i blago mi se osmehnula.

najsnaznija-zena-koju-sam-ikada-upoznala.jpg

Kao da je htela da mi kaže  - „Ne brini se, sve je u redu.“ Pročitala mi je misli. Pomislih - „Ima li boljeg čoveka od nje?“ A, odgovor je bio jasan. Naravno da nema.

Ne postoje reči kojima bih mogla da je opišem. Ona je lepa, ali ne kao devojke koje gledamo na naslovnim stranama. Moja majka je lepa zbog iskri koje ima u očima kada priča o stvarima koje voli.

Lepa je i zato što ume da nasmeje sve oko sebe kada je i sama tužna. Moja majka nije lepa zbog nečeg privremenog i prolaznog poput spoljašnjeg izgleda, ona je lepa duboko u svom srcu i duši. Ona je mnogo više od lepog lica i tela koji će jednog dana ostariti.

Ona predstavlja lepotu o kojoj veliki pesnici pišu širom sveta. Sama po sebi predstavlja magiju. Moja majka je mnogo jača od svojih kostiju. Hrabra je i jaka. Najbolji mi je prijatelj. Prvo rame za plakanje i najveća podrška.

Ona je razlog zbog kojeg se više smejem i manje plačem. Moja majka je mnogo više od reči kojima opisujem njenu snagu i lepotu. Ona je sve što su joj nekada rekli da ne može da bude. Mudra, snažna, nezavisna.

Ona je zaslužna za krunu koju nosi na svojoj glavi. Ona je žena koja je provela bezbroj neprospavanih noći dok sam bila bolesna. Moja majka je ta koja čini da ono što je slomljeno izgleda lepo i jako, nepobedivo.  Ona je ta koja ceo univerzum nosi na svojim ramenima. Radi za sve. I nikada se ne žali.

Moja majka je poklon. Poklon koji mi je najdraži od svih poklona koje mi je život dao. Moja majka je ljubav na prvi pogled. Volim je od trenutka kada sam prvi put otvorila oči i uzela prvi dah. Moja majka je žena koja će zauvek biti heroj u mojim sećanjima.

T. Đ. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Svakog dana se na poslu hvali sa koliko je žena spavao, a žena mu je najlepši anđeo... (18+) Dolazio je na posao sa sočnim ispovestima tipa „Uh, al sam razvalio jednu viso...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...
Ne, svekrvo, nikada te neću zvati „mama“ Jedna od smešnijih stvari o kojima i dalje raspravljamo u Srbiji, uprkos datumu ...