Slomiće te, sastavićeš se, mrva si u Svemiru, a ipak je on ceo u tebi

Kažu, živ čovek – živ đavo. Život će te nemilosrdno udarati tamo gde najviše boli. Pokidaće se tamo gde je najtanje. Stisnućeš zube i guraćeš. Niko ne kaže da će biti lako ili da je fer. Nije. Zato je to život, a ne izmišljena bajka.

slomice-te-sastavices-se-mrva-si-u-svemiru-a-ipak-je-on-ceo-u-tebi.jpg

Slomiće te. I najbolja drugarica će ti jednoga dana okrenuti leđa, ona za koju si mislila da ti je bliska kao sestra. Prvi dečko će te izneveriti. Boleće tako mnogo da ćeš bukvalno osetiti fizičku bol u srcu, pitajući se da li ćeš dočekati sledeći dan otvorenih očiju i sa srcem koje će još uvek da kuca.

Da, doći će i taj dan kada će te razočarati i brat, sestra, roditelji. Pitaćeš se - da li se ovo samo meni dešava? Nisi sam. Svi smo prolazili kroz isto.

Usponi i padovi, prepreke i zaobilazni putevi. Bićeš nestrpljiv da se zaposliš, sa nezaustavljivom željom da postigneš uspeh koji očigledno dolazi previše brzo i previše lako za sve ostale, osim za tebe.

Slomiće te, budi siguran i ne zavaravaj se. Slomiće te drugovi, devojka, domaći i tuđi. Društvo, život koji te stavlja u jednu ogromnu mašinu i melje te dok od tebe ne ostane zrnce.

Ne dozvoli im. Nemoj da se predaš. Pašćeš i ponovo ćeš ustati. Isplakaćeš se, pa ćeš izbrisati suze. Slomiće ti srce i ponovo ćeš ga sastaviti, jer je stvoreno da voli i da bude voljeno.

Slomiće i tebe, potpuno i nemilosrdno. Gaziće te, vređaće te, nazivaće te pogrdnim imenima, podsmevaće ti se. Trudiće se da te ubede da ne vrediš, da si zamenjiv, sasvim običan i nebitan.

Nisi. Nekome značiš. Za nekoga si ti ceo svet. Razlog za buđenje, razlog za slatku nesanicu. Ti si razlog za nečiji osmeh.

Sastavi se. Za sebe i za druge. Za one kojima značiš. Neko voli tvoju svetlost, jer mu ona pokazuje put. Neko drugi voli tvoju tamu jer mu tako pokazuješ zvezde.

I zaboravi na to da budeš savršen. Ne postoji savršenstvo. Kakva iluzija, čovek od krvi i mesa da bude kao neka programirana mašina.

Samo gledaj da se sastaviš kada te slome. Drži noge čvrsto na zemlji, a pogled usmeri ka zvezdama.

Mrva si u Svemiru, a ipak je on ceo u tebi. Živi, juče, danas i svaki sledeći dan je tvoj.

©CRNOBELO.com Zabranjeno preuzimanje i kopiranje. Krađa autorskih tekstova je kažnjiva zakonom.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Zbog sramote šta će drugi reći ostali ste u lošem braku, a nas osakatili za ceo život Ne postoje loši roditelji. Nema loših majki. Tako nam govore i tako nas uče od m...
Majčinstvo - niko ne primećuje šta radite ceo dan, jer non-stop nešto što radite... Za sve majke koje ne znaju da li će danas izaći iz kuće. Za onu majku koja se mu...
Kako na decu utiču roditelji koji po ceo dan zure u ekrane? Sva deca slede primer koji im daju njihovi roditelji, a to važi i kada su u pita...
Idemo i na treće i nadamo se da će biti muško, pa nećemo ceo život da radimo za uloške! „Devojčica je!“, cedi prijateljica kroz zube, tako nekako tužno i nesrećno, da p...
Bik će vam kuvati, ali će i pojesti ceo obrok - Plus i minus od ljubavi sa svakim od horoskopskih zn... Ljudi smo, daleko smo od savršenstva i stalno pravimo greške. Ljubav nije nikaka...
9 proizvoda za koje niste znali da ih ceo život pogrešno perete Svi znamo da se voće i povrće peru pre nego što ih oljuštimo ili iseckamo za sal...